Ambasadorul german: E exclusă aderarea completă la Schengen fără raport satisfăcător pe MCV în 2012

Postat la 08 august 2012 9 afişări

Ambasadorul german la Bucureşti, Andreas von Mettenheim, a declarat, pentru MEDIAFAX, că, în opinia sa, este exclus ca statele UE să decidă asupra aderării complete la spaţiul Schengen înainte să fi fost publicat în decembrie raportul suplimentar pe MCV, "cu un conţinut satisfăcător".

Menţionând că libera circulaţie în interiorul Uniunii Europene este un bun de mare preţ, diplomatul german precizează că, de aceea, Guvernul federal se implică hotărât pentru ca, odată cu îndeplinirea tuturor condiţiilor, regimul Schengen să poată fi aplicat în întregime şi României, şi Bulgariei. Andreas von Mettenheim aminteşte că, aşa cum se ştie, condiţiile tehnice necesare aderării au fost îndeplinite, dar că până acum nu a existat nicio înţelegere privind aderarea completă, deoarece, în urma deficienţelor statului de drept şi a lipsei progreselor în domeniul combaterii corupţiei precum şi în cel al reformei în justiţie, constatate de ani de zile în cadrul activităţilor de monitorizare în domeniile justiţie şi afaceri interne, aderarea completă la Schengen nu părea, până în prezent, să fie posibilă din punct de vedere politic.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
schengen,
interne,
aderare,
probleme,
mcv
/actualitate/ambasadorul-german-e-exclusa-aderarea-completa-la-schengen-fara-raport-satisfacator-pe-mcv-in-2012-9930904
9930904
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.