Ambasadele Australiei în Asia, implicate în reţeaua globală de spionaj condusă de SUA

Postat la 31 octombrie 2013 44 afişări

Agenţia australiană de spionaj electronic DSD a folosit ambasadele ţării pentru a intercepta comunicaţii telefonice şi date de Internet în ţările vecine, în cadrul reţelei globale de spionaj conduse de Statele Unite, relatează cotidianul australian The Age, în ediţia electronică.

Ambasadele Australiei în Asia, implicate în reţeaua globală de spionaj condusă de SUA

 Agenţia a operat clandestin instalaţii de supraveghere în ambasade fără ştirea majorităţii diplomaţilor australieni, scrie The Age.

Potrivit Fairfax Media, ambasadele vizate sunt cele din Jakarta, Bangkok, Hanoi, Beijing şi Dili, înaltele comisii din Kuala Lumpur şi Port Moresby şi alte posturi diplomatice.

Un document secret al Agenţiei Naţionale de Securitate provenit de la Snowden şi publicat de revista germană Der Spiegel dezvăluie existenţa unui program de strângere de informaţii desfăşurat din ambasade şi consulate americane şi din misiuni diplomatice ale unor parteneri apropiaţi ai Statelor Unite din grupul supranumit "Five Eyes", din care face parte şi Australia.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ambasadele-australiei-in-asia-implicate-in-reteaua-globala-de-spionaj-condusa-de-sua-11595135
11595135
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.