Amadeus, profit de 911 milioane de euro în 2016

Autor: Florin Casota Postat la 16 martie 2017 42 afişări

Amadeus IT Holding, SA, partener în furnizarea de soluţii de tehnologie şi de distribuţie pentru industria de turism la nivel mondial, a raportat un profit ajustat de 911 milioane de euro pentru anul 2016. Aceasta a însemnat o creştere de 21,2%, faţă de anul 2015. Acest lucru a fost sprijinit de o creştere a veniturilor de 14,3%, până la 4472,9 milioane de euro, precum şi de o creştere a EBITDA cu 16%, până la 1700,1 milioane de euro

Amadeus, profit de 911 milioane de euro în 2016

"Afacerea noastră de distribuţie şi-a îmbunătăţit poziţia sa competitivă cu 0,8 puncte procentuale, până la 43,2%. Pe parcursul 2016, am semnat sau reînnoit acorduri de conţinut cu 46 de companii aeriene, inclusiv actori cheie din industrie, cum ar fi easyJet, Emirates şi Latam Airlines Group. Creşterea veniturilor a fost, de asemenea, susţinută de interesul continuu al clienţilor noştri pentru soluţiile noastre. KAYAK, motor de căutare de călătorie, lider la nivel global, a  implementat Amadeus Master Pricer cu tehnologia Instant Search. " a continuat Luis Maroto, preşedinte şi CEO al Amadeus."

"Având în vedere tendinţa pozitivă a noilor contracte, suntem siguri că Amadeus va avea o performanţă financiară solidă şi în 2017, susţinută de o redresare moderată a creşterii economice la nivel mondial aşa cum a preconizat de FMI". a concluzionat Luis Maroto.

Grupul Amadeus are în jur de 13.000 de angajaţi la nivel global, în sediile centrale din Madrid (sediul central corporativ), Nisa (dezvoltare) şi Erding (operaţiuni), precum şi în cele 71 de reprezentanţe Amadeus la nivel global.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.