76% dintre companiile locale apreciază utilitatea unui ERP. 47% se uită la preţ şi la amortizarea investiţiei

Autor: Florin Casota Postat la 15 martie 2017 67 afişări

Companiile locale, atât cele româneşti, cât şi filialele de organizaţii multinaţionale, apreciază utilitatea directă şi valoarea adăugată adusă de o soluţie ERP, după cum arată un studiu derulat de Entersoft, furnizor de soluţii software pentru business, în perioada ianuarie-februarie 2017.

76% dintre companiile locale apreciază utilitatea unui ERP. 47% se uită la preţ şi la amortizarea investiţiei

Astfel, 76% dintre participanţii la studiu consideră că un ERP este util în derularea activităţii şi ajută angajaţii să-şi îndeplinească mai uşor sarcinile. Totodată, 41% dintre aceştia apreciază simplitatea şi uşurinţa în exploatare, ambele facilitând procesul de adopţie şi creşterea nivelului de utilizare.

Din perspectivă financiară, 47% dintre participanţii la studiu consideră foarte importantă rata de amortizare a unui ERP, ceea ce arată că raportul cost/funcţionalităţi este foarte relevant pe piaţa locală. Aproximativ 35% dintre intervievaţi consideră importantă obţinerea de rapoarte manageriale prin intermediul unei soluţii integrate.

„Tot mai mulţi manageri şi antreprenori locali încep să înţeleagă că achiziţia unui ERP nu înseamnă simpla livrare a unui produs, ci dezvoltarea unei soluţii. Deja, peste 30% dintre clienţii noştri pun un accent deosebit pe serviciile post-implementare, pentru a obţine beneficiile maxime oferite de soluţie, chiar dacă e necesară alocarea unui buget suplimentar. De aceea, consultanţii Entersoft sunt alături de clienţi pe tot parcusul proiectului pentru a le propune cele mai fiabile soluţii şi a le optimiza procesele interne”, afirmă Cristi Cozic, Country Manager la Entersoft România.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
apreciere,
companii,
locale,
investitie,
pret,
uitare,
solutii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.