Alţi 12 români au murit din cauza COVID-19. La Neamţ, cea mai tânără victimă din ţară: 27 de ani

Autor: Laura Buciu Postat la 11 aprilie 2020 130 afişări

Alţi 12 români au murit din cauza COVID-19. La Neamţ, cea mai tânără victimă din ţară: 27 de ani

Alţi 12 români au murit din cauza coronavirusului în România, bilanţul nou anunţat de Grupul de Comunicare Strategică ajungând la 282 de decese. La Piatra Neamţ a murit o fată de 27 de ani, aceasta fiind cea mai tânără victimă din România. Aceasta a luat virusul, cel mai probabil, de la o asistentă.

Un bărbat de 70 de ani din judeţul Suceava, internat în 28 martie în Spitalul Judeţean Suceava, secţia nefrologie, contact cu un caz confirmat la Centrul de dializă, a murit în 9 aprilie. Condiţii medicale pre-existente: dializat, boală renală cronică grd. V, diabet Zaharat tip II.

Un bărbat de 76 de ani din municipiul Bucureşti, internat în 4 aprilie la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti, transferat în data de 5 aprilie în secţia ATI a Spitalului Colentina, a murit în 10 aprilie. Nu era cunoscut cu alte diagnostice.

O femeie de 40 de ani din judeţul Vaslui, internată în 29 martie în secţia Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, transferată în 2 aprilie la Spitalul Municipal Bârlad – spital COVID – pe secţia ATI, a fost confirmat virusul în 31 martie şi a murit în 10 aprilie. Condiţii medicale pre-existente: obezitate, diabet zaharat.

Unui bărbat de 81 de ani din judeţul Iaşi, internat în 8 aprilie în Spitalul Judeţean de Urgenţă Iaşi, secţia Medicală I, transferat în 10 aprilie în secţia neurochirurgie ATI, i s-a recoltat probă în 9 aprilie şi a murit în 10 aprilie, când a fost şi confirmat virusul. Condiţii medicale pre-existente: insuficienţă cardiacă, anevrism de aortă ascendentă, HTA, boală renală cronică.

Un bărbat de 61 de ani din judeţul Hunedoara, internat în 31 martie în Spitalul Municipal Orăştie, a murit în 6 aprilie. Condiţii medicale pre-existente: insuficienţă hepatică, hepatită etanolică.

O femeie de 74 de ani din judeţul Hunedoara, internată în 27 martie pe secţia Medicala a Spitalului Municipal Hunedoara, a fost transferată pe secţia de boli infecţioase în 6 aprilie, când s=a şi recoltat probă pentru COVID-19. Femeia a murit în 8 aprilie, iar rezultatul confirmat a venit în 9 aprilie. Condiţii medicale pre-existente: insuficienţă renală cronică, HTA, diabet zaharat, cardiopatie ischemică, insuficienţă aortică şi mitrală.

Un bărbat de 81 de ani din judeţul Hunedoara, internat în 7 aprilie în Spitalul de Boli Infecţioase Hunedoara, transferat în aceeaşi zi în secţia ATI, a murit în 8 aprilie, iar rezultatul pozitiv pentru COVID-19 a venit în 9 aprilie. Suferea şi de HTA.

Un bărbat de 57 de ani din judeţul Galaţi, internat în 29 martie în Spitalul de Boli Infecţioase Galaţi, a fost transferat în 30 martie în secţia ATI. A avut contact cu persoane venite din Spania, care ulterior s-au confirmat cu COVID-19.S-a confirmat boala în 29 martie şi a murit în 10 aprilie. Condiţii medicale pre-existente: diabet zaharat tip II, obezitate, boală cardio-vasculară, HTA std. II, spondilită anchilozantă.

Un bărbat de 70 de ani din judeţul Arad, internat în 6 aprilie în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, secţia Boli Infecţioase Adulţi a murit în 10 aprilie. Condiţii medicale pre-existente: anemie marcată prin carenţă de fier, flutter atrial, HTA

Un bărbat de 51 de ani din judeţul Mureş, internat în 28 martie în Spitalul Clinic Judeţean Târgu Mureş, secţia Boli Infecţioase, a fost transferat în 29 martie în secţia ATI. El a avut contact cu un caz confirmat. I s-a recoltat probă în 1 aprilie, s-a confirmat în 2 aprilie şi a murit în 10 aprilie. Condiţii medicale pre-existente: obezitate.

Un bărbat de 56 de ani din judeţul Neamţ a venit în 5 aprilie la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ pentru un episod de epistaxis. A fost internat la ora 09.40; decesul survenid în scurt timp, respectiv ora 13.20 în aceeaşi zi. Bărbatul a avut numeroase perioade de spitalizare succesive şi este posibil contact cu personal medico-sanitar ulterior confirmat cu COVID-19. S-a recoltat probă pentru COVID-19 în 5 aprilie, s-a confirmat în 9 aprilie. Condiţii medicale pre-existente: neo bronhopulmonar std. IV cu metastaze osoase, anemie grd. IV

O femeie de 27 de ani din judeţul Neamţ, internată în 16 martie pe secţia hematologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ cu afecţiuni onco-hematologice a murit. S-a recoltat probă de COVID-19 în 27 martie, s-a confirmat în 29 martie, ea decedând în 10 aprilie, la ATI; unde fusese transferată în 4 aprilie. Pe perioada internarii in sectia de hematoogie a fost îngrijită de o asistentă medicală, care a fost contact cu un pacient ulterior confirmat cu COVID-19. Condiţii medicale pre-existente: sdr. mielodisplazic, pancitopenie severă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
covid,
victimă,

Citeşte pe MonitorulApararii.ro

Pentru reţeaua de sănătate Regina Maria au trecut 25 de ani. Cum vede viitorul în industria sănătăţii Fady Chreih, CEO-ul reţelei? Pentru reţeaua de sănătate Regina Maria au trecut 25 de ani. Cum vede viitorul în industria sănătăţii Fady Chreih, CEO-ul reţelei?

Ajunsă la pragul istoric de un sfert de secol de activitate pe piaţa locală de servicii medicale private, reţeaua de sănătate Regina Maria se pregăteşte să construiască următorii 25 de ani de performanţă pe pilonii ridicaţi prin investiţiile şi inovaţiile implementate până acum. Care au fost cele mai importante borne depăşite? Ce înseamnă performanţa în medicina privată? Cum va arăta piaţa locală de servicii medicale private peste 25 de ani? – sunt câteva dintre întrebările la care ne răspunde Fady Chreih, CEO al Regina Maria.

vezi continuarea
ZF.ro
Atenţie! O nouă taxă va fi redusă redusă drastic. Ce veţi plăti mai puţin Atenţie! O nouă taxă va fi redusă redusă drastic. Ce veţi plăti mai puţin
O experienţă străină în mijlocul Capitalei: Stilul de viaţă francez, în inima Bucureştiului.
Mediafax
VIDEO Italia a fost cuprinsă de un val de proteste violente VIDEO Italia a fost cuprinsă de un val de proteste violente
COMENTARIU Marius Oprea: În Occident, Covid-ul a şters egalitatea în faţa morţii. Nu şi în ţara Mioriţei
MonitorulApararii
7 lecţii învăţate de forţele ruse în războiul din Siria 7 lecţii învăţate de forţele ruse în războiul din Siria
Realitatea depăşeşte ficţiunea. Chiar şi în serviciile secrete
MonitorulPartidelor
Decizia privind validarea mandatului de primar al lui Clotilde Armand, amânată Decizia privind validarea mandatului de primar al lui Clotilde Armand, amânată
Revenire spectaculoasă în politică: Elena Băsescu va candida la Constanţa
MonitorulSiguranteiCetateanului
COMENTARIU Valeriu Şuhan: Alba neagra. Cu TVA... COMENTARIU Valeriu Şuhan: Alba neagra. Cu TVA...
De ce trebuie să se ţină la termen alegerile parlamentare? Analiza lui Ion Cristoiu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.