Alt scandal sexual cu un oficial francez - de data asta pentru pedofilie

Autor: Mihai Mitrica Postat la 05 iunie 2011 23 afişări

O ancheta preliminara a fost deschisa de Parchetul din Paris dupa acuzatiile de pedofilie lansate de fostul ministru francez Luc Ferry impotriva unui fost ministru neidentificat, urmarind clarificarea declaratiilor lui Ferry.

Luc Ferry, care a detinut portofoliul Educatiei intre 2002-2004, a afirmat ca un "fost ministru" a fost "prins la Marrakesh intr-o orgie cu baieti mici", dand asigurari ca aceste informatii au fost aduse atunci la cunostinta "celor mai inalte autoritati ale statului", intre care inclusiv a premierului de la acea vreme.

Declaratiile lui Ferry au generat tulburari in cadrul intregii clase politice, iar mai multe personalitati din cadrul majoritatii parlamentare l-au somat sa ofere justitiei un nume si fapte precise. Ancheta a fost incredintata unei brigazi de protectie a minorilor din cadrul politiei judiciare pariziene.

Fostul prim-ministru francez, Jean-Pierre Raffarin, a dat asigurari pe blogul sau ca n-a avut niciodata cunostinta de astfel de fapte, dand astfel de inteles ca incidentul nu s-a petrecut in timpul mandatului sau. Unul dintre cei vizati de acuzatiile lui Ferry ar putea fi, conform presei franceze, socialistul Jack Lang, cel ce a ocupat fotoliul Culturii si al Educatiei pana in 2002, cand i-a luat locul Luc Ferry. Mandatul lui Raffarin s-a incheiat in 2002.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/alt-scandal-sexual-cu-un-oficial-francez-de-data-asta-pentru-pedofilie-8315351
8315351
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.