Alphabet, compania care deţine Google, înregistrază o creştere record a veniturilor

Autor: Dorin Oancea Postat la 03 februarie 2021 29 afişări

Alphabet, compania care deţine Google, a înregistrat venituri record pentru al doilea trimestru consecutiv, în ciuda pandemiei, în condiţiile în care agenţiile de publicitate şi-au majorat cheltuielile în perioada sărbătorilor, anunţă BBC.

Alphabet, compania care deţine Google, înregistrază o creştere record a veniturilor

Reducerile din promovarea turismului şi divetismentului au fost mai mult decât compensate de sumele cheltuite de retailerii online şi de alte companii în perioada restricţiilor.

Activitatea de publicitate Google, inclusiv YouTube, a reprezentat 81% din încasările Alphabet de 56,9 miliarde de dolari din trimestrul al patrulea, în creştere cu 23% faţă de anul trecut.

Unitatea Cloud a cunoscut, de asemenea, o creştere puternică. Vânzările Google Cloud au fost de 3,83 miliarde de dolari, sau 13,1 miliarde de dolari pentru întregul an, în creştere cu 46% faţă de 2019, dar unitatea înregistrază pierderi.

Profitul trimestrial al Alphabet a crescut cu 43%, până la 15,2 miliarde de dolari, ceea ce a dus la o creştere a preţului acţiunilor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
alphabet,
rezultate,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.