Alpha se retrage din marea fuziune cu Eurobank din cauza restructurării datoriilor Greciei

Postat la 14 martie 2012 12 afişări

Grupul elen Alpha Bank va convoca adunarea generală a acţionarilor pentru a aproba decizia consiliului de supraveghere de retragere din fuziunea cu EFG Eurobank din cauza impactului restructurării datoriei suverane a Greciei, potrivit unui anunţ publicat de bancă pe site-ul bursei de la Atena.

"Având în vedere oferta de preschimbare a obligaţiunilor emise sau garantate de statul elen şi efectele acestei decizii asupra sistemului bancar, Alpha Bank a informat EFG Eurobank că intenţionează să convoace adunarea generală a acţionarilor pentru a decide revocarea deciziei din 15 noiembrie 2011 (decizia de a fuziona cu Eurobank - n.r.)", potrivit anunţului băncii. Cele două grupuri financiare au decis anul trecut să fuzioneze pentru a-şi întări poziţiile puternic slăbite de criză şi de problema datoriilor suverane din Grecia, dar procesul rămăsese suspendat în aer după ce Alpha Bank şi Eurobank ajunseseră pe poziţii divergente.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
banci,
alpha,
eurobank,
restructurare
/actualitate/alpha-se-retrage-din-marea-fuziune-cu-eurobank-din-cauza-restructurarii-datoriilor-greciei-9398901
9398901
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.