Alpha Bank ar putea vinde BERD 30% din subsidiarele est-europene, inclusiv cea din România

Postat la 09 aprilie 2012 16 afişări

Alpha Bank este aproape de un acord pentru vânzarea unei participaţii de până la 30% din subsidiarele est-europene, printre care şi cea din România, către Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), potrivit publicaţiei elene Real News, preluată de Bloomberg.

Grupul financiar elen vrea să separe diviziile din România, Ucraina, Serbia, Bulgaria, Albania şi Macedonia de banca-mamă şi să le plaseze într-un holding, scrie Bloomberg.

BERD ar urma să cumpere ulterior o participaţie la acest holding, potrivit ziarului de la Atena, care nu precizează sursa informaţiilor.

Alpha Bank şi EFG Eurobank, proprietarul Bancpost, au încheiat anul trecut un acord de fuziune, însă Alpha s-a retras în martie din înţelegere după pierderile peste estimări înregistrate de bănci în urma acordului de participare a investitorilor privaţi la restructurarea datoriilor Greciei.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
banci,
Alpha Bank,
BERD,
fuziune,
EFG Eurobank
/actualitate/alpha-bank-ar-putea-vinde-berd-30-din-subsidiarele-est-europene-inclusiv-cea-din-romania-9500007
9500007
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.