Allianz-Ţiriac Asigurări a încheiat anul trecut cu prime brute subscrise de 1,37 mld. lei şi un profit operaţional de 134 mil. lei

Autor: Ioana Matei Postat la 28 aprilie 2020 32 afişări

Allianz-Ţiriac Asigurări a încheiat anul trecut cu prime brute subscrise de 1,37 mld. lei şi un profit operaţional de 134 mil. lei

Allianz-Ţiriac Asigurări a închis anul 2019, cel de al 25-lea an de existenţă, cu prime brute subscrise de 1,37 miliarde de lei, în creştere cu 3,6% faţă de 2018 şi cu un profit operaţional de aproximativ 134 milioane de lei, potrivit unui comunicat de presă trimis de reprezentanţii companiei.

Printre realizările anului care a trecut se numără, potrivit lor, paşii făcuţi în direcţia shimbării structurii portofoliului. Astfel, vânzările de asigurări de viaţă şi sănătate au depăşit vânzările de asigurări RCA şi au devenit a doua cea mai importantă linie de business, după segmentul Casco.

„Am celebrat primii 25 de ani de existenţă ai Allianz-Ţiriac prin continuarea creşterii responsabile, solide şi profitabile, prin investiţii în simplificarea produselor şi îmbunătăţirea serviciilor în beneficiul clienţilor, angajaţilor şi partenerilor noştri. Acest lucru ne-a permis să întoarcem în economia românească în 2019 peste 1,1 miliarde de lei. Ii asigur pe clienţii şi partenerii noştri că indiferent de situaţie Allianz-Ţiriac rămâne o ancoră care le va da forţa şi încrederea să meargă mai departe.

În aceste momente dificile sănătatea clienţilor, partenerilor, angajaţilor şi colaboratorilor noştri este prioritatea zero şi am luat toate măsurile pentru ca ea sa fie protejată. Tocmai din această raţiune, Allianz-Ţiriac îşi desfăşoară activitatea exclusiv online în această perioadă, toate serviciile noastre fiind complet operaţionale. Le mulţumesc colegilor şi partenerilor pentru mobilizarea exemplară şi pentru toate eforturile pe care le depun permanent”, a spus Virgil Şoncutean, CEO al Allianz-Ţiriac.

Asigurările de viaţă, sănătate, locuinţă şi cele agricole au înregistrat cele mai mari ritmuri de creştere în 2019. Asigurările de viaţă au crescut cu peste 13% anul trecut în portofoliul Allianz-Ţiriac, dublu faţă de ritmul de creştere al pieţei, în timp ce asigurările de sănătate s-au majorat cu peste 20%.

Allianz-Ţiriac a ajuns la peste 212.000 de clienţi cu asigurări de viaţă şi sănătate în portofoliu la finalul anului trecut.

„Numărul clienţilor care au încheiat o asigurare de viaţă la Allianz-Ţiriac a crescut in 2019 cu 41%, faţă de 2018. Această dinamică ne bucură şi ne dă încredere că tot mai mulţi români îşi vor asigura ceea ce au mai de preţ: viaţa şi familia. Momentele dificile prin care trecem ne fac să reflectăm mai mult la ceea ce contează cu adevărat în vieţile noastre. Asigurările de viaţă şi sănătate reprezintă cel mai eficient mod prin care îi putem proteja pe clienţii nostri şi pe cei dragi lor în cazul unor evenimente neprevăzute. Prin asigurarea de viaţă, clienţii noştri ştiu că orice s-ar întâmpla îşi pot menţine standardele de viaţă, pot pune deoparte banii necesari pentru educaţia dorită pentru copiii lor şi pot avea o viaţă frumoasă şi linistită şi la vârsta pensionării”, a declarat Adriana Matache, director general adjunct al Allianz-Ţiriac.

Creşteri peste media pieţei au fost consemnate şi la nivelul asigurărilor agricole care au înregistrat un salt de aproximativ 80%, în timp ce vânzările pe segmentul asigurărilor de locuinţă s-au majorat cu peste 12% anul trecut faţă de 2018.

Valoarea totală a despăgubirilor plătite clienţilor şi terţilor a însumat aproximativ 784 milioane de lei în 2019. Allianz-Ţiriac a plătit astfel, în medie, despăgubiri de 3,1 milioane de lei pentru fiecare zi lucrătoare a anului trecut, în creştere cu 11% faţă de 2018.

În baza poliţelor pentru locuinţe au fost plătite despăgubiri mai mari cu 42% în 2019, în principal ca urmare a incendiilor şi fenomenelor meteo severe. Creşteri similare ale daunalităţii au fost înregistrate pe segmentul asigurărilor de răspundere generală şi asigurări de sănătate.

Cu toate acestea, despăgubirile plătite în baza asigurărilor auto au însumat aproape 70% din totalul despăgubirilor plătite de Allianz-Ţiriac anul trecut.

Pe lângă despăgubirile plătite clienţilor şi terţilor păgubiţi, Allianz-Ţiriac a contribuit în economie şi cu peste 385 milioane de lei, reprezentând cheltuieli cu salarii, comisioane, taxe, impozite şi contribuţii, spun reprezentanţii companiei în comunicatul de presă.

Urmărește Business Magazin

Cum a ajuns o companie din Bistriţa să valoreze 70 de milioane de euro şi să atragă atenţia unor companii gigant precum Tesla şi Volkswagen Cum a ajuns o companie din Bistriţa să valoreze 70 de milioane de euro şi  să atragă atenţia unor companii gigant precum Tesla şi Volkswagen

Chiar dacă investiţiile noi în producţie au devenit un soi de rara avis a industriei locale, schimbările din domeniu nu înseamnă doar închideri de fabrici, ci şi intrarea pe cele mai noi nişe ale industriei globale.

vezi continuarea
ZF.ro
Cum arată imprimanta viitorului Cum arată imprimanta viitorului
Mediafax
VIDEO. Mii de oameni au participat la o „petrecere de adio” pentru coronavirus. Unde s-a întâmplat VIDEO. Mii de oameni au participat la o „petrecere de adio” pentru coronavirus. Unde s-a întâmplat
1 IULIE. Măsurile de relaxare au fost amânate. Care sunt noile prevederi şi în ce condiţii pot fi închise terasele
MonitorulApararii
Fostul premier social-democrat Zoran Milanović revine la conducerea Croaţiei. Ca preşedinte Fostul premier social-democrat Zoran Milanović revine la conducerea Croaţiei. Ca preşedinte
Ce se întâmplă la Moscova este de bine deopotrivă pentru Rusia şi Putin(?)
MonitorulPartidelor
Teodorovici suspectează înţelegeri ascunse cu PNL pentru organizarea online a Congresului PSD Teodorovici suspectează înţelegeri ascunse cu PNL pentru organizarea online a Congresului PSD
Veste bună pentru românii care vor să se întoarcă în ţară: Nu mai au obligativitatea de a se mai izola
MonitorulSiguranteiCetateanului
Povestile lui Valeriu Suhan La plesneala cu un springar (parte a II-a) Povestile lui Valeriu Suhan La plesneala cu un springar (parte a II-a)
COMENTARIU Marius Oprea: România, o ţară săracă? Fraierii sînt săraci. Şmecherii prosperă

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.