Ţara unde prim-ministrul spune că virusul a fost în prezent eliminat. Ce măsuri dure s-au luat pentru a opri răspândirea comunitară

Autor: Andra Stroe Postat la 27 aprilie 2020 341 afişări

Ţara unde prim-ministrul spune că virusul a fost în prezent eliminat. Ce măsuri dure s-au luat pentru a opri răspândirea comunitară

Noua Zeelandă spune că în ţară a fost oprită răspândirea comunitară a coronavirusului. Cu doar câteva cazuri unice în ultimele câteva zile, din care unul duminică, prim-ministrul Jacinda Ardern spune că virusul a fost în prezent eliminat, scrie BBC. Însă oficialii avertizează că asta nu înseamnă o eliminare totală şi a posibilităţii apariţiei cazurilor noi de coronavirus.

Ştirile vin cu doar câteva ore înainte ca Noua Zeelandă să ridice cel mai dur nivel de restricţii sociale. Începând de mâine, businessurile non-esenţiale, asistenţa medicală şi activităţile educaţionale vor putea fi reluate. Multor persoane li se va cere însă să rămână în continuare acasă şi să evite interacţiunile sociale. „Redeschidem economia, însă nu şi viaţa socială”, a adăugat Arden. Noua Zeelandă a raportat mai puţin de 1.500 de cazuri de coronavirus confirmate sau probabile şi 19 decese.

Cum a reuşit Noua Zeelandă să elimine răspândirea comunitară a coronavirusului?

Ţara a adoptat unele dintre cele mai dure restricţii din lume în privinţa călătoriilor şi a activităţilor încă de la începutul pandemiei, când fuseseră confirmate doar câteva zeci de cazuri. Şi-a închis graniţele, a impus carantina celor care intrau în ţară, a impus restricţii economice şi a implementat procedura de testare precum şi de monitorizare la scară largă a cetăţenilor. Plajele şi spaţiile de joacă au fost închise începând cu data de 26 martie, la fel şi şcolile şi birourile. Barurile şi restaurantele a trebuit de asemenea să îşi întrerupă activitatea, inclusiv cea de takeaway şi livrare. Ardern a spus că, în caz contrar adoptării acestor măsuri, ţara ar fi avut până acum peste 1.000 de cazuri zilnic.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cazuri,
virus,
eliminare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.