Algebra nu mai e rasistă. San Francisco revine la predarea algebrei în gimnaziu după 10 ani

Autor: Andreea Tobias Postat la 11 aprilie 2024 65 afişări

San Francisco a decis să reintroducă algebra ca materie obligatorie în clasa a 8-a, după un deceniu de experimente eşuate care au dus la o scădere drastică a înscrierilor la această disciplină în rândul elevilor din minorităţi.

Algebra nu mai e rasistă. San Francisco revine la predarea algebrei în gimnaziu după 10 ani

În 2014, San Francisco a eliminat algebra din programa clasei a 8-a, considerând-o discriminatorie pentru elevii de culoare şi hispanici.

Măsura a fost luată în speranţa de a crea un sistem educaţional mai echitabil, dar a avut un efect contrar: elevii provenind din medii defavorizate au fost cei mai afectaţi, fiind lipsiţi de şansa de a învăţa algebra la un nivel mai profund, relatează Il Messaggero.

Programul "Algebra pentru toţi", care a înlocuit cursurile de algebră diferenţiate, s-a dovedit un eşec. Elevii cu performanţe slabe au fost nevoiţi să repete materia, pierzând timp preţios şi rămânând în urmă.

Mai mult, lipsa algebrei din gimnaziu a dus la o scădere semnificativă a numărului de elevi din rândul minorităţilor care se înscriau la cursul de algebră 1 în primul an de liceu, limitându-le şansele de a urma o carieră în domenii STEM (ştiinţă, tehnologie, inginerie şi matematică).

San Francisco nu este singurul oraş care se confruntă cu această problemă. La nivel naţional, există o dezbatere aprinsă cu privire la momentul optim pentru introducerea algebrei în programa şcolară.

San Francisco are acum trei ani la dispoziţie pentru a găsi o modalitate de a introduce cursul de algebră în clasa a 8-a într-un mod care să fie benefic pentru toţi elevii, indiferent de rasă sau origine socială.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
algebra,
san francisco,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.