Alexandru Rafila anunţă ce restricţii ar putea fi eliminate din luna martie

Autor: Cosmin Pirv Postat la 11 februarie 2022 119 afişări

Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila a anunţat joi seara că în 3-4 săptămâni vom ajunge la un număr de cazuri de Covid similar cu cel din decembrie 2021 şi atunci vor fi reevaluate măsurile de sănătate publică.

Alexandru Rafila anunţă ce restricţii ar putea fi eliminate din luna martie

„În următoarele 3-4 săptămâni vom ajunge la un număr de cazuri similar cu cel de la mijlocul lunii decembrie, deci la o incidenţă apropiată de 1, şi atunci sigur că putem discuta despre o reevaluare a măsurilor de sănătate publică şi chiar la renunţarea la aceste restricţii, cum ar fi acest document care este certificatul digital”, a declarat Alexandru Rafila, la Digi24.

Întrebat dacă am putea scăpa şi de mască la interior, ministrul a răspuns: „Da, dar lucrurile acestea trebuie făcute gradual”.

Ministrul a mai spus că speră să se renunţe şi la starea de alertă „care se prelungeşte de aproape doi ani în România”.

„Am discutat de mai multe ori despre data de 10 februarie, în apropierea acestei date s-a produs practic inversarea tendinţei şi probabil că 3-4 săptămâni de acum încolo vom asista la o scădere rapidă, să sperăm că rămâne aşa. Avem 3 zile de scăderi consecutive, care sunt însoţite şi de scăderi la nivelul spitalelor”, a mai spus Rafila.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
alexandru rafila,
restricţii,
martie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.