Alexander Pitchka a preluat conducerea operaţiunilor locale ale producătorului de ţigarete JTI. Echipa de management din România va coordona şi business-ul JTI din Moldova şi Bulgaria

Autor: Cristina Bellu Postat la 02 iunie 2022 96 afişări

Alexander Pitchka a preluat conducerea operaţiunilor locale ale producătorului de ţigarete JTI. Echipa de management din România va coordona şi business-ul JTI din Moldova şi Bulgaria

Japan Tobacco International (JTI), unul dintre cei mai mari producători de ţigarete de pe plan local, anunţă numirea lui Alexander Pitchka în rolul de general manager al JTI România, Moldova şi Bulgaria.

El s-a alăturat companiei în urmă cu 25 de ani, în cadrul Global Supply Chain din Ucraina, iar ulterior a ocupat diverse poziţii în departamentul Finanţe. În 2012, Alexander Pitchka s-a mutat la Geneva, unde a condus Departamentul Financiar pentru Regiunea Europa centrală a JTI, iar în 2013, a devenit Regional Chief Financial Officer pentru Regiunea Europa de Est, inclusiv câteva ţări din Asia. În 2018, a fost numit General Manager în Georgia, Armenia şi Azerbaidjan, iar în 2020, a preluat rolul de General Manager al JTI Kazahstan, Asia Centrală şi Mongolia, arată datele transmise joi de oficialii JTI.

Potrivit acestora, echipa de management din România va coordona şi afacerile JTI din Moldova şi Bulgaria.

„JTI va aniversa în curând 30 de ani în România, iar eu sunt mândru să preiau conducerea într-o ţară în care înregistrăm rezultate robuste, care vor sta la baza succesului viitor. Avem peste 30% cotă de piaţă şi continuăm să creştem organic”, spune Alexander Pitchka.

JTI, una dintre primele multinaţionale stabilite local, încă din 1993, a investit până acum peste 250 milioane de euro în România. Compania are peste 1.200 de angajaţi în sediul din Bucureşti, iar produsele sale sunt exportate în aproape 50 de ţări.

În 2020, JTI a raportat afaceri cumulate de 6,3 miliarde lei (1,3 miliarde euro) pentru cele două entităţi cu care îşi desfăşoară activitatea în România, JTI Trading şi JTI Manufacturing, în creştere cu peste 16% faţă de 2019, în timp ce profitul a fost de peste 731 milioane lei, plus 34%, arată cele mai recente date de la Ministerul de Finanţe.

Pe plan global, JTI este unul dintre cei mai mari producători de produse din tutun şi produse pentru vapat, cu operaţiuni în peste 130 de ţări. Cu sediul la Geneva, Elveţia, JTI are peste 40.000 de angajaţi, şi face parte din grupul Japan Tobacco.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.