Alertă de grad 0 la Casa Albă. Donald Trump a fost dus de Secret Service într-un buncăr

Autor: Mediafax Postat la 01 iunie 2020 576 afişări

Alertă de grad 0 la Casa Albă. Donald Trump a fost dus de Secret Service într-un buncăr

Donald Trump a fost dus de Secret Service într-un buncăr din Casa Albă. Momentul s-a petrecut vineri noapte, în prima seară de proteste din faţa Casei Albe, scrie Mediafax.ro

Agenţii Secret Service au luat decizia de a-l duce pe preşedintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, într-un buncăr securizat din Casa Albă după ce protestatarii începuseră să devină prea violenţi. Informaţia a fost prezentată de New York Times şi confirmată apoi pentru CNN de un oficial al Casei Albe, precum şi de o sursă din rândul ofiţerilor care asigură protecţia preşedintelui.

Alături de Donald Trump, au mers în buncăr şi prima-doamnă, Melania Trump, precum şi fiul lor Barron Trump, aşa cum o cere protocolul. Trump a petrecut mai puţin de oră în buncăr. Decizia a fost luată de Secret Service după ce vineri seară protestatari violenţi au reuşit să pătrundă pentru scurt timp în sediul Departamentului Trezoreriei, situat în imediata vecinătate a Casei Albe. 

Momentul tensionat de vineri seară reprezintă şi motivul pentru care Melania Trump nu a mai dorit să-l însoţească pe Donald Trump sâmbătă seară la Centrul Spaţiul Kennedy pentru a asista la lansarea misiunii comune NASA-Spacex. Prima doamnă a fost speriată de proteste, dar şi de eventuale incidente ce ar putea avea loc ziua următoare.

Cel puţin 25 de oaşe din 16 state au impus starea de asediu, anunţă CNN. Garda naţională a fost activată în 12 state şi în District of Columbia. Proteste au loc în cel puţin 30 de oraşe, după moartea lui George Floyd, bărbatului de culoare care şi-a pierdut viaţa în timp ce era imobilizat de poliţie

Printre oraşele aflate sub stare de asediu se află Beverly Hills, Los Angeles, Denver, Miami, Atlanta, Chicago, Louisville, Minneapolis, Cincinnati, Cleveland, Portland, Philadelphia, Pittsburgh, Nashville, Seattle, Milwaukee.

Reţeaua de retail Target a închis temporar 175 de magazine din cauza protestelor. "Ne vom concentra asupra siguranţei membrilor echipei noastre şi ajutând comunitatea noastră să se vindece", a declarat retailerul într-un comunicat.

În Minnesota, 71 de magazine sunt închise, 49 sunt închise în California, 12 sunt închise în New York, iar restul sunt închise în alte state.

În Minneapolis au fost efectuate zeci de arestări.

Guvernatorul din California, Gavin Newsom, a declarat o stare de urgenţă în districtul Los Angeles.

De asemenea, guvernatorul a autorizat asistenţă către Los Angeles, după ce a primit o solicitare din autorităţilor locale să desfăşoare Garda Naţională pentru a ajuta la dispersarea protestatarilor.

Starea de asediua fost anunţată şi în San Francisco, în timp ce primarul solicită Gărzii Naţionale să fie în aşteptare

Primarul London Breed a spus că Garda Naţională din California va rămâne în aşteptare.

„Mi-aş dori ca ofiţerii să nu fi făcut asta”, spune primarul din New York, după ce poliţia a intrat în barieră pentru a reţine protestatarii

Primarul din New York, Bill de Blasio, s-a declarat deranjat sâmbătă seară de un videoclip cu o maşină a poliţiei care intră într-o barieră în spatele căreia se află un grup de protestatari. "Mi-aş dori ca ofiţerii să nu fi făcut asta", a adăugat el, dar a menţionat că există un context.

„Nu este potrivit ca protestatarii să înconjoare un vehicul de poliţie şi să ameninţe ofiţeri de poliţie. Acest lucru este greşit şi nu s-a mai întâmplat în istoria protestelor din acest oraş ", a spus Blasio.

„Nu voi da vina pe ofiţerii care încercau să facă faţă unei situaţii absolut imposibile...Mi-aş fi dorit ca ofiţerii să fi găsit o abordare diferită, dar să începem de la început. Protestatarii din acest videoclip au făcut un lucru greşit înconjurând acea maşină de poliţie”.

De asemenea, primarul a spus că nu va dispune stare de asediu în New York.

În schimb în Indianapolis trei persoane au fost împuşcate, una fiind ucisă în timpul protestelor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
casa,
casa alba

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.