Alertă alimentară: Cinci persoane au murit după ce au mâncat sanvişuri şi salate infestate

Postat la 16 iunie 2019 42 afişări

Cinci persoane au decedat şi alte patru sunt în stare gravă în Marea Britanie după ce s-au infectat cu listeria din sandvişuri şi salate consumate în spitale, iar autorităţile britanice au demarat o anchetă în acest caz, potrivit BBC.

Alertă alimentară: Cinci persoane au murit după ce au mâncat sanvişuri şi salate infestate

Institutul Englez de Sănătate Publică (Public Health England, PHE, n.r.) a anunţat săptămâna trecută că două persoane din Manchester şi una din Liverpool au decedat din cauza unei infecţii cu această bacterie. Ulterior, alte două persoane au decedat din aceeaşi cauză. Cu toţii au consumat în spitale sandvişuri şi salate produse de compania The Good Food Chain, care a anunţat că a retras aceste loturi.

The Good Food Chain aprovizionează 43 de spitale din Marea Britanie. Furnizorul a fost aprovizionat cu carne de către producătorul North Country Cooked Meats, care a anunţat la rândul său că şi-a suspendat producţia, după ce produsele sale au fost testate pentru listeria, iar rezultatele au fost pozitive.

PHE a anunţat că analizează toate cazurile de listeria înregistrate în ultimele două luni pentru a vedea dacă există o legătură cu acest caz. „Până în acest moment, nu au fost persoane cu legături cu acest caz în afara unităţilor medicale, dar continuăm investigaţiile”, a declarat dr. Nick Phin, reprezentant al PHE. „Au fost luate măsuri imediate pentru protejarea pacienţilor, iar riscul pentru public este foarte scăzut”, a adăugat el.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
alerta,
decese,
mancare,
marea britanie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.