Unde au ajuns tinerii noştri manageri de top

Autor: Bogdan Angheluţă, Ioana Matei Postat la 17 iunie 2019 396 afişări

Unde au ajuns tinerii noştri manageri de top

Catalogul 100 tineri manageri de top a strâns în 13 ediţii 1.300 de poveşti ale celor mai importanţi oameni de afaceri sub 40 de ani. Mulţi dintre cei pe care i-am prezentat de-a lungul timpului apar zilnic pe primele pagini ale ziarelor de business. Chiar şi ale celor din străinătate, fiindcă nu sunt puţini cei care au făcut pasul peste graniţe, remarcându-se prin profesionalismul lor pe plan internaţional.

Cornelia Coman, de pildă, era director de actuariat şi management al investiţiilor când a apărut în prima ediţie a catalogului 100 TINERI MANAGERI DE TOP, în 2006. Ulterior, a fost şefă NN Asigurări România în perioada 2008-2012 şi Ungaria în perioada 2012-2015, iar de la 1 iulie 2016 a devenit CEO al subsidiarei NN din Spania.

Bogdan Georgescu era, tot în prima ediţie a anuarului, director general al companiei de consultanţă imobiliară Colliers International; în prezent este fondator şi CEO al platformei de abonamente pentru angajaţii din corporaţii Bookster, care le oferă acestora cărţi, articole, studii de caz şi materiale video.

Lucian Anghel ocupa la vremea apariţiei în catalogul 100 TINERI MANAGERI DE TOP funcţia de director executiv adjunct în direcţia Trezorerie la BCR; astăzi, el este preşedinte al Bursei de Valori Bucureşti.

Iulian Stanciu, care astăzi se află în fruntea eMAG, cel mai mare retailer online din România, a fost prezentat într-una din primele ediţii ale catalogului, fiind în acel moment acţionar şi director general al Asesoft Distribution.

Călin Drăgan a fost şi el prezentat în prima ediţie a catalogului 100 TINERI MANAGERI DE TOP, fiind la acea vreme primul director general de naţionalitate română numit de Coca-Cola HBC la conducerea operaţiunilor din România. În 2011 el a plecat în echipa de conducere a Coca-Cola din Japonia, pentru ca doi ani mai târziu să preia funcţia de CEO.

Sergiu Biriş apărea în catalog la scurt timp după vânzarea unui pachet de 10% din acţiunile Trilulilu, un site de videosharing. Câţiva ani mai târziu, Sergiu Biriş şi Andrei Dunca vindeau start-up-ul Liverail celor de la Facebook printr-o tranzacţie estimată la 500 de milioane de dolari. Astăzi, el este cofondator şi CEO al Zonga, cel mai important serviciu românesc de streaming de muzică.

Severina Pascu abia prelua, acum 11 ani, rolul de director financiar în cadrul UPC, marcând şi trecerea sa de la audit la sectorul telecomunicaţiilor. Acum, este CEO al companiei din Elveţia.

Cei de mai sus şi din paginile ce urmează sunt doar câţiva dintre sutele de manageri care s-au regăsit în paginile catalogului şi care au un rol activ în business, fie în România, fie peste hotare devenind la rândul lor modele pentru noile generaţii de tineri ambiţioşi. 


În ediţia de anul acesta a catalogului 100 Tineri manageri de top, care va fi disponibilă începând cu 1 iulie, continuăm demersul de a-i aduce în prim-plan pe tinerii câştigători ai competiţiei bazate pe curaj, dedicare şi muncă susţinută.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.