Alegeri prezidenţiale în Ucraina: Al doilea tur se desfăşoară astăzi. Actorul de comedie Volodimir Zelenski se confruntă cu Petro Poroşenko

Autor: Marinela Sarbu Postat la 21 aprilie 2019 18 afişări

Al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Ucraina se desfăşoară duminică, cei doi contracandidaţi care se confruntă fiind actualul preşedinte Petro Poroşenko şi actorul de comedie Volodimir Zelenski.

Staţiile de vot vor funcţiona de la ora 8:00 până la ora 20:00 în Ucraina şi în străinătate, potrivit presei ucrainene.

Au fost formate în total 199 de circumscripţii electorale teritoriale şi una în afara ţării, precum şi aproximativ 30 000 de comisii electorale locale. 101 secţii de votare vor funcţiona în străinătate.

În acelaşi timp, potrivit deciziei Comisiei Electorale Centrale din Ucraina, alegerile prezidenţiale nu vor fi organizate şi desfăşurate pe teritoriul Crimeei, în 12 din cele 21 de circumscripţii electorale din regiunea Donetsk şi nici în 6 din 11 districte electorale din regiunea Luhansk.

Numărul estimat de alegători este de peste 29 de milioane de cetăţeni.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UCRAINA,
ALEGERI,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.