Alegeri locale in R. Moldova. Vezi aici rezultatele (VIDEO)

Postat la 19 iunie 2011 65 afişări

Dorin Chirtoaca (Partidul Liberal), actualul primar al Chisinaului, a castigat in al doilea tur de scrutin in fata contracandidatului sau Igor Dodon (Partidului Comunistilor din Republica Moldova), iar Alianta pentru Integrare Europeana a castigat cele mai multe mandate de primari in republica.

(ACTUALIZAT) Comisia Electorala de Circumscriptie Chisinau a anuntat ca, dupa prelucrarea a 100% din procesele-verbale, rezultatele indica un avans al luiDorin Chirtoaca (50,6%) fata deIgor Dodon (49,4% din voturi).

(ACTUALIZAT) Conform Comisiei Electorale Centrale, Alianta pentru Integrare Europeana (formata din Partidul Liberal-Democrat din Moldova, Partidul Democrat si Partidul Liberal) a castigat 377 de mandate de primar (PLDM - 156, PD- 153, PL - 68), in timp ce Partidul Comunistilor din Republica Moldova a castigat 86 de mandate de primar. Au fost alesi, de asemenea, 33 de primari independenti si 17 din partea partidelor parlamentare.

In Republica Moldova a avut loc duminica al doilea tur de scrutin al alegerilor locale, organizat in 512 localitati din tara, inclusiv in municipiul Chisinau.

Prezenta la vot in republica la ora 21,00 era de 50,07%, inferioara celei de la turul din 5 iunie (54,59%), informeaza Alegeri.md. Potrivit datelor Comisiei Electorale de Circumscriptie Chisinau, citate de ProTV.md, pana inchiderea urnelor au votat 59,6% din alegatorii din Chisinau, cu aproape 3% mai mult decat la alegerile din 5 iunie.

Conform Codului Electoral, in al doilea tur de scrutin se considera ales candidatul care a obtinut cel mai mare numar de voturi, indiferent de numarul alegatorilor care au participat la alegeri. in primul tur al alegerilor locale din 5 iunie 2011 au fost alesi 386 de primari.

Circa 200 de studenti moldoveni care invata in Romania, dar care au viza de resedinta la Chisinau au venit cu autocarele sa voteze, a relatat ProTV.md. La prima ora a diminetii, mai multe autocare de la Bucuresti, Sibiu, Constanta, Brasov, Suceava si Cluj-Napoca au ajuns la Chisinau. Tinerii spun ca transportul a fost comandat de asociatiile de studenti basarabeni din Romania.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Moldova,
alegeri,
Chisinau,
primar,
Chirtoaca,
Dodon,
studenti,
vot
/actualitate/alegeri-locale-in-r-moldova-vezi-aici-rezultatele-video-8360467
8360467
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.