Albastrul "magic" al Greciei: peştera Melissani - GALERIE FOTO

Autor: Matei Postat la 21 august 2012 539 afişări

Peştera Melissani se află pe coasta de est a insulei Kefalonia din Grecia, la 2 km distanţă de oraşul Sami şi la 10 km de Argostoli. Peşterile pline cu apă albastră izvorâtă din subteran sunt înconjurate de păduri, iar o coastă de munte le mărgineşte în vest, formând peisaje spectaculoase. Lacul care face peştera atât de specială a apărut după ce terenul de la suprafaţă s-a surpat în urma unui cutremur.

Peştera a fost descoperită în anul 1951 şi deschisă publicului în 1963. Are 100 m lungime, lacurile care o compun alcătuind aproximativ o treime din întindere. Apa lacului este salmastră, un amestec de apă sărată şi apă dulce.

Caverna, împărţită în două camere, a ajuns să formeze astăzi modelul literei B, cu două coridoare umplute cu apă şi o insulă în mijloc. Primul coridor are formă ovală şi este puternic luminat de soare, iar cel de-al doilea are un plafon arcuit pe care s-au format numeroase stalactite şi stalagmite. În peşteră este prezent un fenomen care se bazează pe principiul vaselor comunicante şi care face legătura cu Katavothres, aspect descoperit şi demonstrat prin experimente de colorare a apei, în anul 1959.



VEZI MAI MULTE GALERII FOTO MAI JOS





Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Grecia,
Melissani,
peştera
/actualitate/albastrul-magic-al-greciei-pestera-melissani-galerie-foto-9966738
9966738
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.