Ajutor de stat pentru Oltchim de 20 milioane de euro

Autor: Mediafax Postat la 04 februarie 2013 20 afişări

Guvernul intenţionează să acorde un ajutor de stat de 20 de milioane de euro pentru Oltchim, iar ministrul economiei Varujan Vosganian (foto) va solicita împreună cu investitorii „relevanţi“ de la combinat o întrevedere cu vicepreşedintele CE Joaquin Almunia, pentru a-i prezenta propunerea autorităţilor.

Guvernul intenţionează să acorde un ajutor de stat de 20 de milioane de euro pentru Oltchim, iar ministrul economiei Varujan Vosganian (foto) va solicita împreună cu investitorii „relevanţi“ de la combinat o întrevedere cu vicepreşedintele CE Joaquin Almunia, pentru a-i prezenta propunerea autorităţilor. „Au avut loc discuţii la Consiliul Concurenţei, unde, în prezenţa ministrului Varujan Vosganian, au fost trecute în revistă procedurile şi paşii de urmat pentru îndeplinirea condiţiilor cerute de către Comisia Europeană în vederea acordării unui ajutor de stat pentru Oltchim în valoare de 20 de milioane de euro. Ministrul Varujan Vosganian intenţionează, împreună cu reprezentanţi ai investitorilor relevanţi la Oltchim, să se deplaseze la Comisia Europeană pentru a avea discuţii pe acest subiect cu vicepreşedintele CE Joaquin Almunia. Având în vedere importanţa problematicii Oltchim – economică, socială, regională –, soluţia propusă de Ministerul Economiei ar putea urma calea Parlamentului, în vederea luării unei decizii politice“, a anunţat Ministerul Economiei.

Alte stiri pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ajutor-de-stat-pentru-oltchim-de-20-milioane-de-euro-10541474
10541474
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.