Cum ajunge România destinaţie turistică de top? Ministrul Turismului le acordă diplome primarilor din Bran şi Vama Veche pentru atragerea turiştilor, dar nu ştie câti turişti au ajuns în aceste zone în minivacanţa de 1 mai

Postat la 09 mai 2018 108 afişări

Bogdan Trif, ministrul turismului i-a premiat astăzi pe primarii din Bran (judeţul Braşov) şi din comuna Limanu din care face parte Vama Veche pentru că cele două staţiuni au înregistrat un număr record de turişti în minivacanţa de 1 mai, dar nu a răspuns la întrebarea legată de numărul de români care au ajuns în aceste două staţiuni la începutul lunii mai.

Cum ajunge România destinaţie turistică de top? Ministrul Turismului le acordă diplome primarilor din Bran şi Vama Veche pentru atragerea turiştilor, dar nu ştie câti turişti au ajuns în aceste zone în minivacanţa de 1 mai

Rareş Rădăcină, primarul din Bran şi Daniel Gheorghe Georgescu, primarul din Limanu, au primit diplome din partea Ministerului, iar Bogdan Trif a spus că a vizitat Vama Veche în vacanţa de 1 mai, iar acolo a întâlnit mulţi turişti străini. Ministrul nu a răspuns însă la nicio întrebare legată de numărul de turişti care au petercut minivacanţa de 1 mai în România sau de creşterile înregistrate faţă de anul trecut.

 

„Din 2016 până în prezent turismul românesc a crescut cu 19% şi continuăm să creştem de la an la an”, a spus ministrul într-o conferinţă de presă în care anunţase că va vorbi despre sezonul estival şi despre tichetele de vacanţă.

 

Potrivit unor informaţii anterioare, citate de agenţia de presă Mediafax, în unităţile hoteliere de pe litoralul românesc se cazaseră, oficial, până duminica din 29 aprilie, 77.521 de persoane, dar numărul acestora s-ar putea să fie mai mare, pentru că mulţi alţi tineri s-au cazat la particulari. Dintre cei peste 77.500 de turişti, 9.546 sunt străini. Cei mai mulţi turişti, 39.740, s-au aflat în Mamaia, staţiunea fiind urmată în top de Vama Veche, cu 17.600, şi Năvodari, cu 9.263 de turişti înregistraţi.

 

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.