Agricola Bacău vrea să deschidă patru magazine proprii în mai

Autor: Ioana Mihai Postat la 05 aprilie 2012 55 afişări

Agricola Bacău plănuieşte să deschidă în mai patru noi magazine, reţeaua proprie de retail atingând astfel un total de 64 de magazine.

Pe 1 mai se va inaugura un nou magazin Agricola la Botoşani, în Complexul Bucovina, cu o suprafaţă totală de 70 mp. La jumătatea lunii viitoare vor fi deschise alte două magazine, unul în Bucureşti, pe Calea Moşilor, de 120 mp, iar altul în Galaţi, care dispune de 50 mp amenajaţi în Complexul Ancona. Pe 31 mai, odată cu inaugurarea Complexului Palace din spatele Palatului Culturii din Iaşi, va fi deschis un nou magazin Agricola de 55 mp.

De la începutul anului şi până acum au fost remodelate 17 magazine, după noul concept care a fost dezvoltat împreună cu firma Ideasie, din Franţa.

"Aceste 17 magazine remodelate se adaugă celor 19 reamenajate anul trecut, astfel încât mai avem de lucrat până la finalul anului la 24 de magazine preexistente în reţeaua noastră", declară Irina Comănescu, directorul reţelei de magazine Agricola Bacău.

Potrivit strategiei de expansiune, reţeaua Agricola Bacău va creşte de la 43 de magazine, la 1 decembrie 2010, la un număr total de 170 de magazine în 2014, în condiţiile unui climat economic stabil.

Reprezentanţii companiei estimează că reţeaua se va extinde anul acesta până la 80 de unităţi. Investiţia medie în remodelarea magazinelor existente este estimată la 15.000 de euro/magazin, exclusiv echipamentele frigorifice de expunere a produselor.

"Noua structură a magazinelor noastre face ca identificarea produselor pe rafturi să fie mai uşoară, iar noua imagine este mai călduroasă. Am atras astfel şi un target mai tânăr în magazine, iar asta se vede chiar prin creşterea cantităţilor de produse ready meal şi semipreparate vândute", a subliniat Irina Comanescu.

În primele 3 luni ale anului reţeaua de magazine Agricola a realizat o cifră de afaceri estimată la 15 milioane lei, cu 7% mai mult decât în perioada similară a anului trecut.Anul trecut, Agricola Internaţional SA Bacău - principala companie a grupului, a înregistrat o cifră de afaceri de peste 336 mil. lei (circa 78,15 mil. euro), faţă de 280 mil. lei în 2010. La nivelul Grupului Agricola, în 2011 cifra totală de afaceri a fost de peste 508 mil. lei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Agricola Bacău,
magazine,
deschidere
/actualitate/agricola-bacau-vrea-sa-deschida-patru-magazine-proprii-in-mai-9482232
9482232
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.