Agenţii economici din industria de apărare, sprijiniţi în realizarea investiţiilor

Postat la 09 februarie 2017 184 afişări

Guvernul a aprobat joi Ordonanţa de Urgenţă prin care se completează OUG 51/2015 privind unele măsuri pentru realizarea de investiţii la operatorii economici din industria de apărare. Agenţii economici din industria de apărare vor fi sprijiniţi pentru realizarea investiţiilor.

Agenţii economici din industria de apărare, sprijiniţi în realizarea investiţiilor

Guvernul a aprobat joi Ordonanţa de Urgenţă prin care se completează OUG 51/2015 privind unele măsuri pentru realizarea de investiţii la operatorii economici din industria de apărare şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.

Astfel, agenţii economici din industria de apărare, industrie de interes strategic pentru securitatea naţională, în situaţia contextului geopolitic actual, vor fi sprijiniţi în realizarea de investiţii pentru retehnologizarea capacităţilor de producţie, modernizarea activelor deja existente sau crearea unor noi capacităţi de producţie. De această măsură pot beneficia operatorii economici care dispun de un plan de restructurare sau reorganizare aprobat în condiţiile legii, cărora li se lasă la dispoziţie 60% din veniturile obţinute prin valorificarea activelor devenite disponibile, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.

“Este un moment de referinţă al business-ului industriei apărării româneşti, industrie cheie, ce are nevoie de o poziţie pe piaţă fermă, puternică, cu echipamente moderne şi concurenţiale. Este o măsură esenţială prin care industriei de apărare i se oferă un suport important, care are capacitatea reală de a o ajuta să se dezvolte şi să redevină cu adevărat competitivă. Ministerul Economiei devine, astfel, partenerul principal al tuturor agenţilor economici cu un plan sustenabil de creştere şi dezvoltare şi avem datoria morală de a-i sprijini prin toate mijloacele posibile, să se înzestreze cu cea mai nouă tehnologie, să atingă standardele partenerilor noştri NATO. " a declarat Ministrul Economiei, Alexandru Petrescu.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.