Afromanii din Johannesburg: "Visul american", trait in Africa de Sud

Postat la 29 iunie 2010 87 afişări

Fie ca a fost vorba de o deplasare cu ziarul, fie ca era vorba de un concediu, nu mi s-a intamplat sa ajung undeva in strainatate fara sa intalnesc romani. Sa-i intalnesc prin voia hazardului, nu ca urmare a unei intalniri programate.

Africa de Sud, chiar daca e punctul cel mai indepartat in care am ajuns, nu putea sa faca exceptie. Intalnirea a fost intermediata de o africanca pe care am cunoscut-o absolut intamplator, dar am ajuns sa vad cum traieste o familie de romani in Africa.

Dealul Negru de langa Johannesburg

Totul s-a petrecut firesc. Ma trezesc intr-o dimineata indicand GPS-ului coordonatele unui centru comercial de undeva din Northgate, logic, in nordul Johannesburgului. Pe acolo pe undeva sta familia de romani, originara din Ramnicu Valcea. "Va descurcati?", e intrebarea unei voci de doamna cu accent "Trebuie sa o luati pe M1". "Doamna, daca nu ma descurc, o iau pe A1 si pe Dealu Negru ma opresc sa iau niste mici. Ajung la Ramnic, si pana atunci va intoarceti si dumneavoastra in tara si ne vedem acolo", incerc o gluma, nefiind sigur ca va fi inteleasa, cu atat mai putin apreciata. "Oooo, ce buni ar fi niste mici. Facem si noi aici, dar nu sunt ca aia". E clar, sunt romani-romani.

Cititi un reportaj despre romanii din Johannesburg pe www.prosport.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sport,
Cupa Mondiala,
reportaj,
Johannesburg,
romani
/actualitate/afromanii-din-johannesburg-visul-american-trait-in-africa-de-sud-6460346
6460346
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.