AFP: Promisiunile Chinei de a cumpara datorii suverane nu vor salva Europa

Postat la 05 ianuarie 2011 7 afişări

Promisiunile Chinei de a investi in obligatiuni spaniole, elene si portugheze reflecta interesul strategic si economic al acestui stat, dar nu reprezinta o solutie pentru rezolvarea problemei datoriilor suverane din Europa, potrivit unei analize AFP.

Vicepremierul chienz Li Keqiang, aflat in aceasta saptamana in vizita in Spania, a asigurat ca Beijingul are incredere in piata financiara spaniola si va cumpara datorii suverane, mentioneaza publicatia El Pais.

"Vom cumpara obligatiuni, in functie de conditiile de pe piata", a afirmat oficialul chinez, citat de agentia China Noua.Autoritatile de la Beijing au decis deja sa ajute Grecia si Portugalia cumparand obligatiuni de stat, ceea ce ar putea reduce intesitatea turbulentelor din zona euro, potrivit analistilor. Datoria publica spaniola se situeaza sub media Uniunii Europene, insa creste accelerat.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
China,
datori suverane,
Europa

Citeşte pe Gandul.ro

/actualitate/afp-promisiunile-chinei-de-a-cumpara-datorii-suverane-nu-vor-salva-europa-7865154
7865154
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.