Aflat în vacanţă în SUA, Ponta anunţă pe Facebook creşterea încasărilor din TVA

Autor: Emil Popescu Postat la 31 iulie 2015 139 afişări

Premierul Victor Ponta, aflat în concediu în SUA, anunţă joi pe Facebook că datele ANAF privind încasările din TVA au crescut în iunie faţă de aceeaşi lună a anului trecut cu 60 milioane lei, la 5,067 miliarde lei, în pofida scăderii TVA la alimente şi servicii alimentare, de la 1 iunie, la 9%.

"O cifră de ultimă ora foarte importantă - am primit de la ANAF datele preliminare privind încasările din TVA operaţiuni interne pentru luna iunie 2015 - 5,067 miliarde RON! 1 - este prima lună în care TVA la alimente şi servicii alimentare a scăzut drastic de la 24 la 9%; 2 - deşi se previziona de diverşi "analişti" că vom avea un impact negativ important la buget, încasările sunt cu 60 milioane de RON ÎN PLUS faţă de aceeaşi lună din 2014! (5 miliarde RON) 3 - pe primele 6 luni din 2015 încasările bugetare din CAS (reduse cu 5% de la 1 octombrie 2014) sunt mai mari decât în primele 6 luni din 2014!", afirmă Ponta.

El concluzionează, "pe datele concrete, nu pe «opinii» din burtă" că România are, cu taxe mai mici şi ANAF mai eficient, dezvoltare economică competitivă, locuri de muncă şi preţuri mai mici.

"Sunt convins că Parlamentul la sesiunea extraordinară din august va sprijini aceste obiective", a mai scris Ponta.

Premierul a intrat miercuri în concediu de odihnă, urmând să se întoarcă la 9 august, în această perioadă premier interimar fiind Gabriel Oprea.

Ponta preciza, marţi seara, la B1Tv, că va pleca din ţară, împreună cu familia, dar nu în Turcia. Deşi nu a precizat destinaţia, premierul a fost surprins pe aeroportul din Miami, la o cafenea, alături de fiul său, potrivit unei imagini postate pe reţeaua de socializare Facebook.

Într-o declaraţie făcută miercuri seară, la B1 TV, în care critică atitudinea preşedintelui interimar al PSD, Liviu Dragnea, Traian Băsescu a declarat că "dacă nu era la Miami, Ponta l-ar fi chemat pe Liviu Dragnea şi i-ar fi spus că, dacă mai îndrăzneşte să facă anunţuri publice care vizează activitatea miniştrilor, demisionează".

Tot în timp ce se afla în străinătate, respectiv în Turcia, unde s-a operat la genunchi, premierul Victor Ponta a anunţat în 21 iunie, tot pe Facebook, că a fost vizitat de către miniştrii Sănătăţii, Nicolae Bănicoiu, şi Finanţelor, Eugen Teodorovici, cu care a decis să susţină în Parlament scăderea cotei standard a TVA la 19%, nu la 20% cum a propus Guvernul iniţial, reducere care să fie aplicată mai devreme de 1 ianuarie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PONTA,
TVA,
/actualitate/aflat-in-vacanta-in-sua-ponta-anunta-pe-facebook-cresterea-incasarilor-din-tva-14659090
14659090
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.