Afacerile din domeniul auto au crescut în primele cinci luni cu 7,3%

Autor: Emil Popescu Postat la 08 iulie 2015 42 afişări

Cifra de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut în primele cinci luni, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, atât ca serie brută, cu 7,3%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 8,1%, a anunţat miercuri INS.

Evoluţia a fost influenţată de creşterile înregistrate la comerţul cu autovehicule (17,3%), întreţinerea şi repararea autovehiculelor (6,5%) şi la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (5%). Scăderi s-au înregistrat la activităţile provenite din comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (4%).

În luna mai, afacerile din comerţul auto au crescut faţă de luna precedentă atât ca serie brută, cu 4%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 5,1%.

Faţă de mai 2014, indicatorii sunt mai mari cu 11,4%, respectiv cu 13,9%.

Totodată, INS a anunţat că volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a crescut în primele cinci luni atât ca serie brută, cu 3,8%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 3,5%.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
AUTO,
INS,
/actualitate/afacerile-din-domeniul-auto-au-crescut-in-primele-cinci-luni-cu-7-3-14561142
14561142
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.