Volatilitate in prima zi a saptamanii

Postat la 10 decembrie 2007 1 afişăre

Bursa a cazut puternic in prima parte a zilei de luni, cadere datorata anuntului referitor la deficitul comercial al Romaniei dupa primele zece luni ale anului. Cotatiile si-au revenit in a doua parte a sedintei, cu o crestere mai consistenta pentru BET-FI.

Deficitul comercial, diferenta din importuri si exporturi, a ajuns la 17,2 miliarde euro in luna octombrie, conform datelor Institutului National de Statistica, cu sase miliarde mai mult decat in perioada similara a anului trecut. Anuntul a lovit cu forta cotatiile de pe bursa, minimele inregistrate fiind cu circa un procent mai mici decat cele de inchidere a saptamanii trecute.

 

Scaderea nu a rezistat in partea a doua a zilei. Indicele BET a incheiat cu o pierdere nesemnificativa de 0,15%, iar BET-C cu un minus de 0,4%. SIF-urile au recuperat cel mai mult, in special din cauza subscrierii de peste 11 ori a transei destinate investitorilor mici la Transgaz. Investitorii s-au orientat rapid catre actiunile societatilor de investitii financiare, cele mai lichide de pe piata, pentru a profita de o posibila crestere a acestora in momentul in care se vor intoarce in piata banii din IPO. Indicele BET-FI a incheiat ziua cu un plus de 1,5%, dupa ce a atins un maxim de 3% pe pracursul zilei.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bursa,
servicii financiare
/actualitate/afaceri/volatilitate-in-prima-zi-a-saptamanii-2300318
2300318
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.