Video-interviu: Constantin Balaceanu-Stolnici sta zilnic intre 2 si 5 ore la calculator

Postat la 25 ianuarie 2010 109 afişări

La 87 de ani, academicianul Balaceanu-Stolnici recunoaste ca se impaca foarte bine cu tehnica si ca internetul si calculatoarele il ajuta enorm in viata de zi cu zi. Poate sa scrie si sa citeasca mai usor si are acces permanent la informatie.

Balaceanu-Stolnici spune ca petrece zilnic si cate cinci ore in fata laptopului, care a devenit, de ceva vreme, inlocuitorul masinii de scris. Si biblioteca virtuala este preferata celei reale. Singura restrictie pe care si-a impus-o este legata de jocurile pe calculator, pe care cunoscutul academician le considera nocive pentru activitatea intelctuala, mai ales prin dependenta pe care o creeaza.

Balaceanu-Stolnici spune ca adaptarea la inovatiile permanente care apar in societate este obligatorie pentru cei care vor sa evolueze. In plus, acesta incurajeaza imitatia comportamentelor si modelelor din societatile evoluate. Academicianul recuna[te meritul fondatorilor Google sau al lui Bill Gates \n evolu]ia sociala si economica, la nivel mondial. "Bill Gates a facut o descoperire care a schimbat istoria lumii si a culturii, iar Google ne-a creat o alta viata", spune Stolnici, care ii considera pe acestia elite, intrucat au avut un aport semnificativ la dezvoltarea globala, "iar elitele se masoara prin aportul lor, atat in domeniul lor propriu, cat si in domeniul vietii politice si sociale".

Elitele, spune Stolnici, impun o anumita tinuta morala si prestanta, care sa serveasca drept model pentru restul societatii.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/video-interviu-constantin-balaceanu-stolnici-sta-zilnic-intre-2-si-5-ore-la-calculator-5438617
5438617
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.