Victimele se inmultesc

Postat la 06 octombrie 2007 1 afişăre

Expunerea mari pe piata americana a creditelor ipotecare a lovit saptamana trecuta una din cele mai mari banci europene, grupul elvetian UBS AG, care a anuntat pierderi de 4 miliarde de franci elvetieni (2,4 miliarde euro), cele mai mari inregistrate pana acum de o banca europeana de la declansarea crizei creditelor "subprime".

Situatia bancii elvetiene a atras brusc atentia cautatorilor de active ieftinite de criza, o data ce a aparut posibilitatea ca UBS sa se restructureze, respectiv sa se scindeze in doua - o divizie de banca de investitii, care sa fie vanduta, si o divizie de administrare a activelor, care sa formeze noua UBS. Conducerea bancii a incercat sa reziste - activitatea de banca de investitii este considerata de analisti drept cea mai buna oportunitate pe pietele financiare in urmatorii 5-10 ani, avand in vedere perspectivele oferite de deschiderea economiei chineze. UBS are insa consolarea ca nu e singura afectata de criza: tot saptamana trecuta, Deutsche Bank a anuntat pierderi de 3,12 miliarde de dolari (2,2 mld. euro) de pe urma expunerii la piata creditelor ipotecare din SUA, iar de partea cealalta a Atlanticului, Citigroup si Merrill Lynch au replicat cu pierderi de 1,4 miliarde (aproape un miliard de euro), respectiv 5,5 miliarde de dolari (3,9 mld. euro).

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
finante,
credite,
UBS
/actualitate/afaceri/victimele-se-inmultesc-947124
947124
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.