Vasile Turcu, Romconstruct: Am 200 mil. euro pentru investitii

Postat la 28 noiembrie 2007 6 afişări

Omul de afaceri Vasile Turcu, proprietarul grupului de firme Romconstruct si actionar al clubului de fotbal Dinamo Bucuresti, spune ca are fonduri de 200 de milioane de euro pe care le va investi in principal in sectorul imobiliar si in segmentul hotelier.

“Avem 200 de milioane de euro obtinuti in principal de la mai multe fonduri straine de investitii. Noi venim cu 10-20% din aceasta suma si de la ei vin restul banilor,” spune Vasile Turcu.

Cea mai mare parte din aceasta suma va fi investita, potrivit actionarului de la Dinamo, in constructia a aproximativ 4.000 de locuinte pe un teren achizitionat anterior in zona Republica din Bucuresti. “Nu am ales inca un nume pentru ansamblu, deocamdata este in faza de proiectare”, spune Turcu, adaugand ca acest proiect va necesita investitii de circa 120 de milioane de euro.

O alta directie de investitii va fi reprezentata de sectorul turistic, omul de afaceri avand in plan deschiderea mai multor vile si hoteluri de lux. “Spre exemplu, am teren in Poiana Brasov, dar astept autorizatiile. Mai avem in reabilitare si o cladire situata pe strada Hristo Botev in Bucuresti unde intentionam sa deschidem un hotel ce va fi clasificat la minim patru stele si care va avea aproximativ 60 de camere,” spune Turcu, precizand ca investitiile vor fi realizate si in alte proiecte din Eforie Sud si Predeal.

Investitiile in vile si in hotelurile de lux se cifreaza la aproximativ 25 mil. euro, restul de 50 de milioane de euro neavand in acest moment o destinatie finala stabilita. “Ii putem investi in orice, de la constructii la mass-media. Urmeaza sa analizam toate posibilitatile si vom lua o decizie la inceputul anului viitor”, spune Turcu, care a achizitionat recent 50% din actiunile ziarului “Ziarul”.

Potrivit omului de afaceri, grupul de firme Romconstruct va incheia acest an cu o cifra de afaceri de 250-260 de milioane de euro, profitul net urmand sa fie de aproximativ 15 mil. euro. Romconstruct desfasoara activitati pe segmentul constructiilor civile si detine actiuni la mai multe firme din domeniul imobiliar, turistic sau agricol, precum si al productiei si distributiei materialelor de constructii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
imobiliare,
constructii,
Turcu,
Dinamo
/actualitate/afaceri/vasile-turcu-romconstruct-am-200-mil-euro-pentru-investitii-1065281
1065281
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.