Un antreprenor vrea să revoluţioneze industria alimentară cu ouă din plante. Bill Gates vrea să investească în afacerea lui

Autor: Ioana Matei Postat la 25 iulie 2014 160 afişări

Un antreprenor vrea să revoluţioneze industria alimentară cu ouă din plante. Bill Gates vrea să investească în afacerea lui

Josh Tetrick a creat un start-up prin care vrea să revoluţioneze produsele alimentare din ouă. Produsele Hampton Creek sunt mai ieftine cu 47% decât ouăle obişnuite, potrivit Business Insider.  În prezent, principalul produs al companiei este un substitut de maioneză numit Just Mayo. Este folosit pentru salatele de pui prezente în câteva din supermarketurile americane. Reprezentanţii companiei speră ca în viitor, aceasta să fie folosită de companiile din industria fast-food în locul maionezei obişnuite.

Angajaţii companiei speră să lanseze în curând şi Just Scramble, o omletă din plante la perfecţionarea căreia lucrează în prezent.Motivele pentru care Tetrick a lansat această afacere sunt condiţiile precare în care sunt crescute găinile din marile ferme.

 “Costul oului vine din hrană” a declarat Tetrick pentru Business Insider. “Cei care comercializează ouă nu au nicio structură prin care să concureze cu noi. Doar dacă vin cu o idee care să îi ajute să nu hrănească găinile”, spune el.

Investitorii par a fi încrezători în ideea lui Tetrick. În februarie, Hampton Creek a primit o investiţie de 23 de milioane de dolari din partea Li Ka-Shing Horizon Ventures, fondul de investiţii al celui mai bogat om din Asia, cu o avere totală de 33 de miliarde de dolari, potrivit Indexului Miliardarilor Bloomberg. Investiţia totală în Hampton Creek a ajuns la 29,2 milioane de dolari, printre ceilalţi investitori numărându-se Bill Gates, fondatorul Yahoo Jerry Yank şi Peter Thiel, cofondatorul Pay Pal. Tetrick lucrează cu o echipă de oameni de ştiinţă care analizează plante pentru a descoperi structuri care pot replica ceea ce fac ouăle.

“Avem angajaţi din toată lumea şi care au renunţat la job-uri plătite cu 300.000 de dolari pentru acest proiect”, a declarat Tetrick în presa internaţională la începutul acestui an. Echipa lui Tetrick a analizat 3000 de plante şi au descoperit 11 plante capabile să reproducă produse alimentare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
oua,
plante,
bill gates,
alimente,
business
/actualitate/afaceri/un-antreprenor-vrea-sa-revolutioneze-industria-alimentara-cu-oua-din-plante-bill-gates-vrea-sa-investeasca-in-afacerea-lui-12977363
12977363
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.