TotalSoft lanseaza un serviciu de evaluare a riscurilor de creditare

Postat la 17 iunie 2010 64 afişări

Impreuna cu furnizorul regional de servicii pentru afaceri din sud-estul Europei ICAP Group, TotalSoft a lansat astazi Charisma Financial Risck Assesment, o solutie de evaluare a riscurilor financiare si de creditare.

Decizia are la baza contextul economic actual si mediul de afaceri tot mai instabil si putin predictibil, in care cunoasterea riscurilor financiare si de creditare devine esentiala, mai ales pentru asigurarea lichiditatilor. Anul trecut, cresterea datoriilor care au depasit ternemul de 90 de zile de plata a fost fara precedent, de 384% fata de 2008, de la 1,11 de milioane de lei la 5,28 de milioane de lei, in timp ce numarul datornicilor, atat persoane fizice, cat si juridice, a avansat de la aproape 139.000 in 2008 la 202.000 anul trecut.

In acest context, companiile si mai ales institutiile financiar-bancare trebuie sa acorde o atentie mult mai mare lichiditatilor si creantelor pe care le au de recuperat, pentru a evita cazurile de insolventa sau a incidentelor de plata, cele mai afectate de insolventa sau chiar faliment in Romania fiind retailul (40%), constructiile (15%), productia (15%) si imobiliarele (5%), potrivit datelor ICAP Databank Romania.

Charisma Financial Risk Assessment a fost dezvoltata in vederea monitorizarii indicatorilor financiari si non-financiari necesari unei analize de risc, oferind informatii despre istoricul clientilor, structur; actionariatului, date de profitabilitate, evaluarea riscului sau declaratiile financiare din ultimii ani. Mai mult, solutia semnaleaza automat aparitia oricaror evenimente negative, precum indicatori financiari in scadere, incidente de plata, datorii la bugetul de stat sau de asigurara sociale, sanatate sau somaj, dar si dosare juridice.

"Anul trecut au fost deschise peste 20.000 de dosare de insolventa si se estimeaza ca cifra va depasi anul acesta 30.000, multe companii gasindu-se in situatia de a livra produse si servicii pentru care nu sunt platite, intrucat nici partenerii nu-si recupereaza la randul lor banii de la clienti, au datorii la stat sau intra in insolventa. Astfel, inainte de semnarea oricarui contract comercial devine necesara o analiza aprofundata de risc financiar", sustine Daniel Ionescu, directorul de strategie al TotalSoft.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
IT&C,
TotalSoft,
creditare
/actualitate/afaceri/totalsoft-lanseaza-un-serviciu-de-evaluare-a-riscurilor-de-creditare-6427219
6427219
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.