Tetris - cel mai bine vandut joc al tuturor timpurilor

Postat la 21 ianuarie 2010 182 afişări

Tetris a depasit un million de descarcari pentru dispozitivele mobile, devenind astfel cel mai cumparat joc al tuturor timpurilor, potrivit Yahoo Finance.

"Acest moment este unul important, atat pentru Electronic Arts Inc., cat si pentru jocurile pentru dispozitivele mobile in general", potrivit lui Adam Sussman, vice-presedinte al companiei producatoare de jocuri Electronic Arts Inc's, care a tinut sa precizeze ca, in prezent, Tetris se gaseste in 60 de tari pe aproximativ 64.000 de dispozitive diferite, si pe aproximativ 20% din smartphone-uri.

Creat de catre un programator in 1984, Tetris a devenit popular odata cu lansarea, in 1989, a dispozitivului pentru jocuri Game Boy, creat de producatorul de jocuri Nintendo. De atunci, milioane de oameni au continuat sa il joace, atat pe console, cat si pe internet sau pe telefoane mobile. Alexey Pajitnov, creatorul Tetris, este de parere ca jocul este usor si utilizatorii sunt rapid "agatati" de el, dar sa obtii rezultate bune este greu. In plus acesta afirma ca "Tetris se adreseaza tuturor nationalitatilor si tuturor culturilor", a declarat Pajitnov, citat de Yahoo Finance.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
IT&C,
jocuri,
tetris,
solitaire,
snake
/actualitate/afaceri/tetris-cel-mai-bine-vandut-joc-al-tuturor-timpurilor-5396234
5396234
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.