Siemens: Vanzari de 260 de milioane de euro in anul fiscal 2009

Postat la 04 martie 2010 33 afişări

Siemens, companie ce ofera solutii complete in domeniile energetic, industrial si al sanatatii a inregistrat in anul fiscal 2009 vanzari in valoare de 260 de milioane de euro , mai mici cu 50 de milioane fata de anul 2008, diferenta fiind data de lipsa proiectelor mari de pe piata. In plus, in 2009 compania a inregistrat 50 de milioane de euro din export.

In prezent compania are un numar de peste 2100 de angajati si un numar de 10 filiale, dintre care patru se ocupa cu productia. In ce priveste divizia IT, compania Siemens are la urmareste trei puncte: gestionarea IT-ului intern, suportul dat diviziilor si clientii, printre care se numara bauMAX, Petrom. In ce privestre investitiile in Romania, oficialii companiei au declarat ca nu au facut nicio achizitie in 2009, si nici in 2010 nu vor cumpara nimic.

"Exista o posibilitate de achizitie in 2011",a spus Joachim Wiesner, CFO Siemens SRL, care a precizat ca anul treut, pentru a face fata crizei, compania a facut o reducere a costrurilor de 10%, prin scaderea chiriei, a numarului de calatorii, a bugetului de marketing si p[rin achizitionarea a masini mai ieftine.

In plus, Siemens Mobility a primit din partea companiei Fan Curier comana pentru livrarea, instalarea si punerea in functiune si service a unui sistem de sortare a coletelor, livrarea sistemului fiind programata la finalul acestui an.

Noul sistem de sortare poate sorta pana la 9.000 de colete pe ora si functioneaza automat dupa descarcarea coletelor din camion. Acestea sunt cantarite si redirectionate catre sectia de sortare, unde intervine citirea codului de bare sau recunoasterea vizuala a adresei, care garanteaza o eficienta ridicata procesului. Fan Curier va dispune astfel de primul sistem de sortare a coletelor din Romania. Intreaga investitie in centrul Fan Curier va fi de 15 milioane de euro. Noul centru de logistica al FAN curier se intinde pe un teren cu o suprafata de 29.000 de mp, cuprinde o hala de 6.000 de mp, 80 de porti de descarcare, dintre care patru pentru trailere mari, un corp administrative structurat pe patru niveluri.

"Suntem mandri ca am fost selectati de catre Fan Courier pentru acest proiect unic in Romania", a spus Cristian Secosan, CEO Siemens SRL. "Cerintele dinb partea Fan Courier s-au concretizat intr-un sistem inovativ, adaptat integral conditiilor specifice solicitate de beneficiar. O impunere importanta a fost incadrarea in spatial deja construit al centrului logistic.", a completat acesta.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
IT&C,
Siemens,
vanzari,
energie,
industrial
/actualitate/afaceri/siemens-vanzari-de-260-de-milioane-de-euro-in-anul-fiscal-2009-5714484
5714484
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.