S&P: Economia Romaniei va creste cu 0,8% in acest an si cu 2,5% in 2011

Postat la 16 aprilie 2010 11 afişări

Economia Romaniei va urca in acest an cu 0,8%, in principal datorita extinderii cererii externe, si cu 2,5% in 2011, potrivit estimarilor analistilor agentiei Standard&Poor's (S&P), care considera ca modelul de crestere economica se va schimba pentru a se mai baza mai putin pe creditare, informeaza Mediafax Business.

Ratingurile acordate Romaniei echilibreaza opinia noastra privind un potential de crestere economica semnificativ, un nivel al datoriei guvernamentale moderat si reducerea substantiala a deficitului de cont curent cu dificultatile pe care consideram ca Guvernul la infrunta pentru restructurarea modelului de crestere economica si solutionarea vulnerabilitatilor structurale din sectorul finantelor publice, precum si cu dezechilibrele externe inca ridicate si dependenta de finantarea datoriei", se arata intr-un raport al agentiei de evaluare financiara transmis MEDIAFAX.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
Standard&Poor's,
crestere
/actualitate/afaceri/s-p-economia-romaniei-va-creste-cu-0-8-in-acest-an-si-cu-2-5-in-2011-5915651
5915651
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.