Primariile au cheltuit anul trecut 4,3 miliarde de euro cu salariile functionarilor

Postat la 24 mai 2010 12 afişări

Administratiile locale s-au dovedit, in ultimii ani, la fel de cheltuitoare ca guvernul central. In ultimii sase ani, cheltuielile cu salariile au crescut in administratiile locale de trei ori, iar veniturile mai mari din perioada de crestere economica au fost absorbite de cheltuielile curente. In aceeasi vreme, din 3.227 de primarii din Romania, 2.400 nu-si pot plati angajatii din veniturile proprii si apeleaza la banii veniti de la bugetul central. Situatia administratiilor locale - care agraveaza situatia generala a tarii - este inrautatita de faptul ca banii imprumutati au fost folositi nu pentru investitii, ci pentru cheltuieli curente, arata analistii. Potrivit acestora, la adapostul autonomiei locale, banii destinati unor obiective au fost folositi, intr-o totala netransparenta, pentru altceva - salarii de pilda.

Cheltuielile cu salariile functionarilor din administratiile locale au crescut de aproape trei ori in ultimii sase ani, ajungand la 18 miliarde de lei (4,3 mld. euro) in 2009, avand in vedere ca veniturile mai mari incasate in perioada de crestere economica au mers preponderent in cheltuieli curente.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
salarii,
primarii,
functionari
/actualitate/afaceri/primariile-au-cheltuit-anul-trecut-4-3-miliarde-de-euro-cu-salariile-functionarilor-6163992
6163992
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.