Prima Casa a fost modicat. Vezi schimbarile

Postat la 17 februarie 2010 8 afişări

Guvernul a adoptat in sedinta de miercuri modificarea programului Prima Casa, principalele schimbari vizand incurajarea achizitiei si constructiei de locuinte noi

Creditul pentru cumpararea unei locuinte prin "Prima Casa" va fi garantat in limita a 60.000 euro, pentru imobile vechi ori deja incepute, si 70.000 euro, pentru locuinte cu lucrari incă neincepute, iar cumparatorii organizati in asociatii vor avea o garantie de cate 75.000 euro, tot pentru case noi.

Asociatiile trebuie sa fie formate din minimum sapte persoane. Modificarile au fost decise in sedinta de miercuri a Guvernului.

Pana in prezent, creditele bancare contractate prin acest program pentru locuinte, indiferent de anul constructiei, au fost garantate de stat in limita a 60.000 euro.

"Primesc o garantie cu care merg la banci, iar bancile elibereaza banii pe stadii de execuţie. Deci nu mai primesc o promisiune de garantare, ca pana acum, pe baza careia trebuie sa-si finanteze singuri si numai la sfarsitul constructiei ca pana acum. Ii primesc (banii - n.r.) in mod normal, cum se desfasoară orice lucrare de constructii, pe stadii de executie", a spus Vlădescu dupa sedinta de guvern.

Cititi mai multe modificari aduse programului Prima Casa pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
imobiliare,
Prima Casa,
modificari,
vot,
achizitie,
plafon
/actualitate/afaceri/prima-casa-a-fost-modicat-vezi-schimbarile-5543534
5543534
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.