Previziuni 2024. Cosmin Savu-Cristescu, REDPORT CAPITAL

Postat la 24 ianuarie 2024 209 afişări

Previziuni 2024. Cosmin Savu-Cristescu, REDPORT CAPITAL

Elemente cheie 2023

Pentru companie:

• Unul dintre elementele cheie pentru succesul nostru în 2023 a fost abordarea pe termen lung în ceea ce priveşte dezvoltarea proiectelor noastre şi o previziune corectă a ceea ce ar urma să se întâmple în următorii an.  Am elaborat o viziune clară şi am dezvoltat o strategie eficientă, care ne-a permis să anticipăm corect schimbările din piaţă şi să oferim soluţii adaptate pentru a duce la bun sfârşit proiectele noastre, indiferent de obstacolele întâmpinate.

• Gestionarea eficientă a proiectelor – pentru că vorbim de un an în care am finalizat faza a doua din The Level Apartments şi am lansat conceptul pentru Infinity Nord, care va fi un reper pentru toată zona Străuleşti. Aceste realizări au fost posibile datorită unei gestionări eficiente a resurselor, inclusiv un plan de management solid, un buget realist şi standarde stricte de calitate pe care le respectăm în mod constant.

• Adaptare rapidă la schimbările pieţei –  experienţa acumulată în dezvoltarea primelor două faze ale proiectului The Level Apartments ne-a conferit agilitatea necesară pentru a reacţiona rapid la schimbările din piaţă. Suntem bine conectaţi la tendinţele şi schimbările care au afectat industria imobiliară şi am răspuns cu soluţii specifice pentru a menţine proiectele în curs în parametrii optimi de dezvoltare. Această adaptabilitate a fost esenţială pentru a face faţă cerinţelor variate ale fiecărui proiect.

În domeniu:

• Sustenabilitatea şi responsabilitatea socială – modificările climatice şi preocupările legate de mediu influenţează în mod direct tot ceea ce înseamnă dezvoltare imobiliară, în sensul că a apărut o preocupare constantă pentru proiectele sustenabile. De la utilizarea materialelor reciclabile, reducerea amprentei de carbon până la integrarea de practici de construcţie ecologică, toate acestea devin tot mai multe elemente esenţiale pentru atragerea potenţialilor investitori, dar şi a clienţilor finali, întrucât ele se traduc prin costuri mai mici de întreţinere şi un stil de viaţă sustenabil. Şi responsabili­tatea socială prinde tot mai mult contur prin implicarea dezvoltatorilor în crearea de comunităţi şi noi locuri de muncă pentru membrii acesteia.

• Utilizarea tehnologiei şi a inovaţiei – piaţa imobiliară este într-o evoluţie continuă şi strâns legată de dezvoltarea tehnologică. Integrarea noilor tehnologii în funcţiunile locuinţelor a devenit un criteriu important pentru clienţi. Aceştia doresc un control sporit asupra spaţiului în care locuiesc, precum şi eficientizarea proceselor de gesti­o­na­re şi securizare a clădirilor. Tehnologia joacă un rol crucial în această evoluţie, facilitând atât stadiul incipient al proiectelor, cât şi confortul locatarilor.

• Modificările legislative – ca în fiecare an, piaţa imobiliară este supusă unor schimbări în ceea ce priveşte raportul de cerere şi ofertă, iar reglementările şi politicile guvernamentale au un impact major asupra modului în care dezvoltatorii imobiliari gestionează propriile afaceri. O previziune corectă şi o flexibilitate în a încorpora orice noi modificări cresc capacitatea companiei de a se adapta cerinţelor pieţei şi, prin urmare, contribuie decisiv la succesul companiei în domeniu.

Previziuni pentru 2024

Pentru companie:

• Creşterea interesului pentru proprietăţi rezidenţiale sustenabile – este o previziune şi totodată o dorinţă pe care ne-o manifestăm faţă de 2024, în contextul în care urmează să demarăm construcţia pentru faza a III-a din The Level Apartments, dar şi Infinity Nord. Proiectele pe care le dezvoltăm sunt gândite pentru a fi smart şi sustenabile. Acest lucru se resimte deja în interesul crescut din partea clienţilor şi ne aşteptăm să fie şi mai mare în momentul în care vom putea prezenta şi fizic următoarele etape din proiecte.

• Utilizarea tehnologiilor în procesul de construcţie – direcţia către digitalizare şi inteligenţa artificială este una clară şi sigură pentru toţi; şi în domeniul nostru apar tot mai multe tehnologii gândite să îmbunătăţească eficienţa şi precizia construcţiilor, fapt pentru care este foarte probabil să recurgem la astfel de elemente pentru a oferi proiecte de viitor.

• Implicarea în comunitatea locală şi comunicarea eficientă cu clienţii – prin proiectele pe care le dezvoltăm, automat contribuim la crearea de noi comunităţi; este extrem de important să avem o comunicare bidirecţională constantă cu clienţii noştri, pentru a veni mereu în întâmpinarea nevoilor şi aşteptărilor acestora. Planurile pentru 2024 prevăd o implicare mult mai activă în comunitatea locală proaspăt formată, pentru că doar aşa vom reuşi să obţinem avizul de încredere şi susţinere faţă de proiectele pe care le dezvoltăm.   

În domeniu:

• Interesul crescut pentru proprietăţile upper premium & luxury – deşi contextul economic global este unul nu foarte promiţător, oamenii îşi manifestă tot mai mult interesul pentru locuinţe la standarde internaţionale; pe lângă aspectele legate de  siguranţa şi proximitatea faţă de punctele principale de interes, confortul şi un stil de viaţă superior vor rămâne cerinţe esenţiale în proiectele rezidenţiale.

• Pe de altă parte, se resimt tot mai puternic schimbările demografice şi cererea de locuinţe diversificate. Noile generaţii manifestă schimbări în preferinţele pe care le au în materie de spaţii pentru locuit şi acest lucru influenţează direct cererea pentru tipuri cât mai variate de unităţi – de la apartamentele mici din oraşele aglomerate până la locuinţele mai spaţioase din zonele suburbane, diversificarea unităţilor locative va deveni o tendinţă dominantă în 2024.

• Tehnologia avansată, inclusiv realitatea virtuală şi inteligenţa artificială, va juca un rol tot mai important în industria imobiliară în 2024. Dezvoltatorii vor integra aceste tehnologii pentru a automatiza procesele de vânzare şi pentru a îmbunătăţi modul în care proprietăţile sunt prezentate şi comercializate, oferind astfel clienţilor o experienţă modernă şi eficientă.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.