Noul presedinte prezice vremuri mai bune pentru Croatia

Postat la 12 ianuarie 2010 29 afişări

Expertul legal si compozitorul de muzica clasica ales duminica de catre votantii croati sustine ca eforturile sale de a lupta impotriva coruptiei vor apropia tara de Uniunea Europeana in urmatorii doi ani.

Alegerea lui Ivo Josipovic ca presedinte, cu 60% dintre sufragii, a fost deja salutata de catre liderii UE.

Un locuitor al Zagrebului declara dupa aflarea rezultatelor: "Sunt fericit ca un barbat cu o orientare pro-europeana a reusit sa castige. Mai mult decat orice, sunt fericit pentru copiii nostri", in timp ce un altul parea mai degraba sceptic: "Personal, nu imi pasa si nu cred ca se vor schimba prea multe, mai ales ca el doar a limitat puterile".

Printre aceste puteri restrictionate exista o oarecare influenta a politicii externe. In acest caz, presedintele nou-ales va purta frecvent discutii cu oficialii de la Bruxelles, Croatia sperand sa se imbarce in cursa pentru UE in 2012.

Cititi un material amplu despre scrutinul din Croatia pe euronews.net

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/noul-presedinte-prezice-vremuri-mai-bune-pentru-croatia-5316198
5316198
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.