Majorarea TVA va scumpi carburantii cu circa 4-5%

Postat la 01 iulie 2010 14 afişări

Potrivit estimarii companiilor petroliere, majorarea TVA va duce la o crestere a preturilor la pompa ale carburantilor de circa 4-5%, crestere care se suprapune peste scaderea cererii din piata.

Conform datelor furnizate de Asociatia Romana a Petrolului, organizatie profesionala care reuneste toate cele sase mari companii petroliere, cererea de carburanti a inregistrat o scadere de aproape 7% in prima parte a acestui an comparativ cu 2009. In baza informatiilor disponibile in acest moment, MOL Romania estimeaza o scadere a pietei de carburanti de aproximativ 10% comparativ cu 2009.

Astfel, cresterea TVA concomitent cu scaderea de 25% a salariilor din sectorul bugetar va aduce o scadere suplimentara de 3% unei cereri aflate si asa pe o panta descendenta.

Cititi mai mult pe www.zf.ro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
carburanti,
benzina,
tva,
mol,
scumpire
/actualitate/afaceri/majorarea-tva-va-scumpi-carburantii-cu-circa-4-5-6469336
6469336
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.