Est-germani, subiecti pentru teste ale grupurilor farmaceutice occidentale intre 1985 si 1989

Postat la 22 iulie 2010 13 afişări

Grupuri farmaceutice occidentale au testat medicamente in Germania de Est, oferind in schimb regimului comunist din Republica Democrata Germana importante sume in valuta, a afirmat, joi, postul de televiziune public regional MDR.

Mai mult de 2.000 de est-germani au fost subiecti pentru testele care au inceput in 1985 si s-au incheiat odata cu caderea Zidului Berlinului, in 1989, a declarat Stefan Huege, realizatorul emisiunii difuzate de MDR. Mai multe firme occidentale au testat produse in fosta RDG, printre acestea numarandu-se si grupul elvetian Ciba Geigy, care a efectuat teste clinice pentru antidepresivul Brofaromin in regiunea Plauen, in Saxonia.

Un martor, Karin Forner, a declarat pentru MDR ca mama sa, care suferea de o depresie cronica, a fost primita la un spital din Paluen doar in schimbul participarii in cadrul unui "studiu", in 1989. Tratata cu antidepresivul Brofaromin, mama acesteia a slabit mult si parea ca a pierdut orice contact cu realitatea. Abia dupa ce a incetat acest tratatament, ea a inceput sa isi revina. Potrivit MDR, nicio autorizare de introducere pe piata a acestui medicament nu a fost, de altfel, ceruta in vreo tara occidentala.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
farma,
medicamente,
teste,
Germania,
pacienti,
bani
/actualitate/afaceri/est-germani-subiecti-pentru-teste-ale-grupurilor-farmaceutice-occidentale-intre-1985-si-1989-6671876
6671876
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.