Esecul guvernarii in 10 puncte

Postat la 06 mai 2010 10 afişări

1. A pornit prost Inca de la inceput. Nu a stiut sa estimeze realist evolutia economiei. A construit bugetul pe un deficit de 5,9% din PIB, bazandu-se pe o crestere economica de 1,3% ce avea ca baza un Produs Intern Brut pe 2009 mai mare decat cel real. Bazandu-se pe aceasta crestere, nu s-a ostenit sa reevalueze drastic cheltuielile - de pilda, pentru salarii reducerea avuta in vedere a fost de 0,1% din PIB. Cresterea economica s-a topit in statistici si nu a existat un plan "B" pentru aceasta varianta de avarie.

2. Nu a convins ministrii sa taie cheltuielile. A promis ca-si va plati datoriile catre firme si nu a facut-o. A reusit, in primul trimestru al anului, sa se incadreze in tinta de deficit bugetar convenita cu Fondul Monetar International (8,25 mld. lei) amanand platile catre companiile private. Arieratele statului au urcat la 1,6-1,7 miliarde de lei, de la 1,5 miliarde de lei la finele anului trecut, situatie pe care ministrul de finante Sebastian Vlasescu a recunoscut-o doar cand FMI ii ciocanea la usa.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
guvernare,
masuri,
criza
/actualitate/afaceri/esecul-guvernarii-in-10-puncte-6094376
6094376
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.