DHL a finalizat preluarea Cargus

Postat la 03 decembrie 2008 116 afişări

Compania germana DHL a finalizat procesul de preluare a firmei de curierat Cargus. Achizitia, estimata de surse din piata la aproximativ 50 de milioane de euro, reprezinta cea mai mare tranzactie pe piata interna de curierat.

"Achizitia Cargus face parte din strategia noastra de a ramane primul jucator pe piata locala de curierat expres", este obiectivul declarat de Gian Sharp, director general al DHL Romania, companie detinuta de Deutsche Post World Net.

Negocierile dintre cele doua companii au inceput in 2006, cand DHL a abordat pentru prima data Cargus. Anul acesta, in septembrie, preluarea Cargus a fost autorizata de Consiliul Concurentei. In tranzactie au mai fost implicate firma de avocatura McGregor & Partners si compania de consultanta in management Byron Associates.

DHL si Cargus vor continua sa actioneze ca entitati separate, isi vor pastra angajatii, brandul si tipurile de servicii oferite. Gian Sharp va conduce echipa de management nou formata, in timp ce Augustin Plesea, presedintele Cargus, va continua sa faca parte din echipa de conducere a Cargus, in calitate de consilier general.

Cargus, cea mai veche companie romaneasca de curierat intern detinuta Augustin Plesea si Carmina Dumitrescu, a inregistrat, anul trecut, o cifra de afaceri de 29,7 milioane de euro, estimand pentru acest an o crestere de 50%.

In 17 ani de activitate, firma a dezvoltat o retea cu peste 90 de birouri si centre de expeditie si opereaza o flota comerciala cu peste 600 de unitati.

DHL, parte a Deutsche Post World Net, liderul pietei mondiale de curierat expres international, terestru si aerian si numarul 1 mondial in transport cargo naval si logistica contractuala, detine in Romania 23 de centre operationale (Service Centers) si 25 centre de expedieri (denumite si Service Points). In Romania, Deutsche Post este prezent prin trei firme, respectiv DHL International Romania, DHL Logistics si Excel Delamode Logistics.

De la inceputul anului, in total patru companii locale de curierat au atras actionari noi. Mai intai, americanii de la UPS, unul dintre cei mai mari operatori de curierat, au preluat Trans Courier Service (TCS), furnizorul lor de servicii in Romania din 2000. Apoi, in ultima saptamana din martie, s-a anuntat preluarea a 80% din Pegasus de catre GeoPost, divizia de curierat a Postei franceze, urmand ca in aprilie sa se realizeze alte doua tranzactii: compania germana DHL a preluat controlul Cargus, aflata pe pozitia a doua pe piata, dupa Fan Courier, iar TCE, divizia de logistica a grupului RTC, a inghitit firma Curiero.

Piata de curierat, impartita intre jucatori internationali precum TNT, DHL, UPS sau FedEx si zeci de companii romanesti mari, medii si mici, este estimata sa ajunga anul acesta la 240 de milioane de euro.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
afaceri,
DHL,
Cargus
/actualitate/afaceri/dhl-a-finalizat-preluarea-cargus-3599882
3599882
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.