Cum au transformat doi antreprenori penele de curcan într-un business de milioane de dolari - GALERIE FOTO

Postat la 06 aprilie 2016 1983 afişări

În 2007 lui Ben Ross i-a venit o idee de papioane colorate din pene de curcan pentru o petrecere de nuntă. Trei ani mai târziu un prieten, Jeff Plotner, l-a sfătuit să facă o afecere din asta, iar în 2012 cei doi au lansat Brackish cu doar 750 de dolari. Acum Plotner spune că veniturile înregistrate de companie ajung în rândul milioanelor de dolari. Brackish are 49 de angajaţi, iar fiecare petrece în jur de 4-5 ore pentru a realiza un papion, care este vândut cu 165-275 de dolari. Produsele Brackish se vând în 250 de magazine din SUA, în Londra, Paris sau Bermuda şi, bineînţeles, online.

VEZI AICI CUM ARATA PAPIOANELE FACUTE DE CEI DOI ANTREPRENORI

Într-un interviu acordat Forbes, Jeff Plotner povesteşte cum a ajuns un antreprenor în domeniul modei.

"Căutam ceva care să mă pasioneze. Am început facultatea de drept, dar am renunţat după un an. Am fost chelner, am vândut tractoare şi alte echipamente, chiar şi asigurări de viaţă. Am prins gustul antreprenoriatului şi am început să citesc cărţi de business, precum "The Four-Hour Workweek" de Tim Ferris", povesteşte Plotner.

"Niciunul dintre noi nu avea experienţă de business sau în lumea modei". "Ideea noastră era să cheltuim cât mai puţini bani şi să testăm ideea în piaţă, apoi să luăm veniturile şi să le investim înapoi în afacere. O idee foarte idealistă", continuă el.

Antreprenorii români care folosesc lemnul ca materie primă pentru accesorii: papioane, ceasuri sau genţi din lemn

Cum a fost executată această idee?

"I-am contactat pe cei de la Fab.com şi i-am implorat să ne includă şi pe noi într-un flash sale. Într-un final au fost de acord şi în cele 72 de ore, cât a durat flash sale-ul, am primit 450 de comenzi. Ne-am dat seama că noi chiar trebuia să facem toate papioanele alea în şapte zile.", spune Plotner

Acesta mai spune că a pornit afacerea cu 750 de dolari, bani care s-au dus, majoritatea, pe fotografierea produselor, iar penele le cumpărau de la ferme cu 25 de dolari/per papion. Iar fiecare produs a fost vândut cu 120 de dolari.

Un om foarte important pentru succesul companiei a fost actorul Bill Murray, care a purtat un papion Brackish la premiile Oscar din 2014. "Telefonul a început să spune non-stop", spune el. "Am primit un telefon de la o cunoştiinţă de-a lui Bill Murray care spunea că papionul nostru o să arate bine pe covorul roşu. Nu am crezut că este chiar Bill cu adevărat până când nu l-am văzut pe covorul roşu", afirmă Plotner.

Ce salariu are Jeff Plotner? "Nu mult. Facem tot posibilul să investim în afacere, să rămânem fără datorii", mărturiseşte el. 

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/cum-au-transformat-doi-antreprenori-penele-de-curcan-intr-un-business-de-milioane-de-dolari-galerie-foto-15204714
15204714
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.