Consiliul Concurentei despre scumpirea benzinei: „Hotul neprins e negustor cinstit”

Postat la 12 ianuarie 2011 25 afişări

Pretul actual al carburantilor din Romania e corect, sustine Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei. Chiritoiu l-a informat pe premierul Emil Boc, la solicitarea acestuia, ca nu exista elemente de suspiciune referitoare la incheierea unei intelegeri intre companiile petroliere, pentru majorarea pretului carburantilor.

In fata presei, Chiritoiu a detaliat: "Nu e suficient sa constati ca toti au crescut preturile odata. Noi trebuie sa dovedim ca a avut loc o intelegere sa se creasca pretul, ca au avut loc intalniri, schimburi de mesaje. Nu inseamna ca aceste firme sunt sigur curate si n-au nicio problema. Dar stiti cum e: hotul neprins e negustor cinstit! Ce pot sa spun e ca datele pe care le avem acum nu ne dau indicii de incalcare a legii". La solicitarea gandul, Chiritoiu admite ca exista suspiciuni de organizare de tip cartel doar in ceea ce-i priveste pe anumiti furnizori de GPL, investigatiile fiind declansate in decursul anului trecut.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/consiliul-concurentei-despre-scumpirea-benzinei-hotul-neprins-e-negustor-cinstit-7882354
7882354
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.