Cele mai scumpe aplicatii pentru iPhone din 2009

Postat la 12 martie 2010 61 afişări

Magazinul de aplicatii pentru iPhone, App Store este popular pentru faptul ca ofera utilizatorilor o multime de aplicatii utile la un pret redus sau chiar gratis, majoritatea acestora costand in jur de 99 de centi.

Pe langa aceste aplicatii ieftine insa, sunt unele destul de scumpe, care depasesc 500 de dolari, scrie businessinsider.com.

Anul trecut, cea mai scumpa aplicatie existenta in magazinul App Store a fost iRa Pro: un tablou de bord pentru a accesa si a controla live mecanismele camerelor video de supraveghere, si costa 900 de dolari. "Desi are un pret destul de ridicat am vandut mai multe copii ale aplicatiei", a spus Alex Bratton, CEO Lextech Labs, compania care a creat-o.

"Pentru multe companii aceasta are un pret redus", a completata acesta specificand ca aplicatia se adreseaza in special celor care se ocupa cu monitorizarea securitatii in diverse companii, organizatii guvernamentale sau universitati, si care ruleaza mai mult de jumatate de milion de dolari. "Pentru ei, o aplicatie care costa 900 de dolari este doar o mica parte din costul pe care il platesc pentru a face afaceri", a mai spus Bratton .

Insa iRa Pro nu este cea mai scumpa aplicatie dezvoltata pentru iPhone. In 2008, un dezvoltator german a creat o aplicatie numita "I am Rich", care costa 999,99 de dolari , insa care nu avea nici o utilizare si care in mai putin de o zi a fost exclusa de Apple din cadrul magazinului de aplicatii. Cu toate acestea dezvoltatorul ei a vandut opt copii.

In prezent, Apple nu mai ofera consumatorilor aplicatii care sa coste 1.000 de dolari, insa sunt o multime care depasesc 100 de dolari, ne mai informeaza businessinsider.com.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
aplicatii,
IT&C,
iPhone,
App Store
/actualitate/afaceri/cele-mai-scumpe-aplicatii-pentru-iphone-din-2009-5741403
5741403
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.