Cel mai inalt bloc din Bucuresti (GALERIE FOTO)

Postat la 24 septembrie 2009 3869 afişări

Promovat intens la lansare ca fiind ansamblul rezidential cu cele mai inalte cladiri din Bucuresti, proiectul a ajuns pe ultima suta de metri in privinta lucrarilor de constructie. Vanzarile merg insa mult mai incet.

"Traieste viata deasupra Bucurestiului" a fost una dintre formulele folosite pentru promovarea ansamblului Asmita Gardens, cu 758 de locuinte, amplasat in zona Splaiul Unirii - Calea Vacaresti. Intre timp, numarul proiectelor cu cladiri foarte inalte a crescut, printre acestea numarandu-se Romfelt Plaza sau Monaco Towers.

Asmita Gardens, dezvoltat de catre indienii de la Asmita in parteneriat cu Charlemagne Capital, a ramas insa cel mai inalt proiect rezidential din Capitala. Cele sapte cladiri ale proiectului au fost deja ridicate, cea mai inalta avand 24 de etaje.

"Pana acum am vandut 85% din prima faza. In total, sunt vandute 60% din locuintele proiectului", a declarat Atena Tiplic, directorul de vanzari al Asmita Gardens. Procedurile de livrare catre cumparatori au inceput deja, acestea urmand sa se incheie in urmatoarele saptamani.

"Ritmul vanzarilor a scazul clar fata de anul trecut. Ceea ce nu s-a schimbat foarte mult este fluxul de clienti din showroom si avem mai multe negocieri in derulare. Cladirile sunt gata si asta inspira mai multa incredere", spune reprezentantul dezvoltatorului fara a putea estima insa in ce perioada vor fi vandute si restul de unitati - circa 300 de locuinte.

Proiectul este unul dintre cele mai scumpe din Bucuresti, cu un pret mediu de aproximativ 1.600 de euro pe metru patrat. Acesta nu a fost de altfel redus in ultimul an, argumentul folosit fiind legat de costurile ridicate de constructie.

Astfel, pretul unui apartament cu doua camere pleaca de la 124.000 de euro plus TVA, cel al unuia cu trei camere de la 183.000 de euro plus TVA iar un apartament cu patru camere costa de la 234.000 plus TVA.

La ultimul etaj al fiecarei cladiri va fi un penthouse, cu o suprafata utila de 200 de metri patrati si o inaltime de 6,5 metri - ceea ce poate permite construirea unui etaj - si o terasa de 200 de metri patrati. "Pretul mediu pentru un penthouse va fi de 800.000 - 900.000 de euro, dar speram sa obtinem peste un milion pentru cel de la cea mai mare inaltime", mai spune Tiplic.

Asmita Gardens este unul dintre proiectele de mari dimensiuni care vor fi finalizate pe piata bucuresteana in a doua jumatate a acestui an, alte proiecte similare fiind InCity Residences, Rasarit de Soare sau Romfelt Plaza.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
imobiliare,
Asmita Gardens,
poze,
preturi,
criza
/actualitate/afaceri/cel-mai-inalt-bloc-din-bucuresti-galerie-foto-4929452
4929452
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.