BERD a inrautatit prognoza economica pentru Romania in acest an

Postat la 23 iulie 2010 19 afişări

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare a inrautatit semnificativ prognoza economica pentru Romania in acest an, de la stagnare la o contractie de 3%, reflectand evolutia din primul trimestru si masurile de consolidare fiscala convenite cu FMI.

Pentru 2011, banca a revizuit estimarea privind evolutia economiei la stagnare, de la un avans de 3% anticipat in raportul precedent, din luna mai. Reducerea salariilor angajatilor din sectorul public cu 25% si majorarea TVA la 24%, adoptate de Guvern pentru a se incadra in obiectivele incluse in acordul cu FMI, vor avea un impact negativ asupra consumului pe termen scurt, se arata intr-un raport al BERD.

Noua estimare a BERD se situeaza in linie cu cele mai pesimiste previziuni formulate recent de bancherii si analistii romani.

"Prognozam crestere economica negativa in 2010 in Romania si Bulgaria. In Romania, am revizuit semnificativ in scadere estimarea, de la stagnare la o contractie de 3%. Acesta reflecta datele dezamagitoare din primul trimestru si consolidarea fiscala ampla convenita cu FMI in iunie", se arata in raportul institutiei de credit.

Detalii pe www.mediafax.ro.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/berd-a-inrautatit-prognoza-economica-pentru-romania-in-acest-an-6679036
6679036
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.